Äntligen premiär – Kick-off för ÅFF

Söndagen den 27 mars var det full fart på Kopparvallen. Glädjen och engagemanget som fanns på planen gick inte att ta miste på.

Vi hade blivit inbjudna till Kopparvallen för att vara med på årets kick-off – där alla, från de minsta stjärnorna till de största, spelade minimatcher, sköt straffar och hade olika övningar.

– Vi brukar alltid ha en avslutning efter säsongen, nu har den inte kunnat bli av på grund av pandemin. Därför blev det naturligt med en kick-off. Och ni ser ju själva vad det här betyder för barnen, säger Jimmy Lock Jacobsson, styrelseledamot som arbetar med ungdomsverksamheten.

Jimmy Lock Jacobsson började engagera sig i ÅFF när hans barns lag behövde tränare. Sedan har det rullat på. Han har gått tränarutbildningar och är idag aktiv i föreningen genom arbete i styrelsen och i ungdomssektionen.

– Det här är en dag för alla tillsammans. Alla är lika mycket ÅFF. Det är en dag med fokus på föreningen och alla lag – en dag för framtiden! Kul för barnen och ungdomarna att träffa A-lagsspelarna och barnen är jättetaggade. Det är även en bra dag för att lära känna varandra. En dag där representationslagen kan visa sig och kan inspirera barnen och ungdomarna hur framtiden kan se ut.

Förutom att planen var full med entusiastiska barn, ungdomar och A-lagsspelare fanns även föräldrar och ledare på plats.
Stefan Swensson, tränare för damlaget berättar.

– Det här är ett jättebra arrangemang som verkligen bygger lagkänslan. Det skapar en vi-känsla som är viktigt för att lyfta varandra. Dagen ger trygghet och mer närhet till varandra i de olika lagen. Både A-lagsspelarna och ungdomsspelarna får ju faktiskt träffa sina framtida lagkamrater.

Text: Frida Almqvist
Foto: Robin Almqvist och Thomas Ekh