Dansens vecka i Östergötland

Dansens vecka i Östergötland är ett arrangemang i hela Östergötland och samordnas av Dans i Öst/Region Östergötland. I år deltar elva kommuner runt om i Östergötland och många östgötska dansaktörer finns i Åtvidaberg. Dansens vecka pågår mellan 22- 29 april, med sedvanligt avslut på internationella dansens dag.

Christina Grimsell, verksamhetsledare på Åtvidabergs Kulturskola, är den som arrangerar Dansens Vecka i Åtvidaberg.

– Äntligen kan vi satsa på en vecka med fysiska möten och en dansföreställning med efterlängtad publik. Att vi längtar!

I år kommer man även att samverka mer mellan verksamheter och föreningslivet i Åtvidaberg. I Åtvidaberg finns ett gediget program för veckan och det hittar du på Kulturskolan eller på deras hemsida.

För dig som vill komma på arrangemangen under veckan är det bara att dyka upp, ingen föranmälan krävs.

Text: Frida Almqvist
Illustration: Region Östergötland


Några av veckans arrangemang

Måndag, 25 april kl 12.00-12.30
Lunchdans. Salsainspirerat, lättsamt och roligt. Inga förkunskaper krävs. Ta gärna med ombyte och en liten vattenflaska.

Tisdag 26 april kl 12.00-12.30
Rörlighet för dig som känner dig stel och stum i kroppen och musklerna. Vi kommer att skanna igenom kroppen i form av dynamiska rörelser som bakar in både stretch och ökar kroppskännedom. Inga förkunskaper krävs. Mjuka och rörliga kläder är ett tips.

Fredag 29 april kl 18.00 – ca 18.40
Kulturskolans dansföreställning av och med lärare och elever. Tillsammans bjuds det på en kväll med olika kulturella danser som eleverna fått lära sig både från sin lärare men även från gästlärare.

Fredag 29 april, kl 19.30
Dansbio på 1357 – Ung Kultur för dig mellan 12-19 år. Kom och avnjut en trevlig kväll med filmvisning och härligt sällskap under Dansens Vecka.