Efterlängtad seniordag tillbaka

Efter två års ofrivilligt uppehåll är seniordagen tillbaka. Den 15 september välkomnas du som är över 55 år till Folkets Park för en dag med mat, musik och dans. Bakom evenemanget står, likt tidigare år, Åtvidabergs Sparbank.

– Seniordagen har arrangerats tidigare år men haft uppehåll under pandemin. Nu äntligen kan vi arrangera den igen, säger Oskar Bermlid, vice vd på Åtvidabergs Sparbank.

Under dagen bjuds deltagarna på lunch och levande musik av dansbandet Blue Berrys – som även utlovat rock. På scenen kommer också föreläsningar hållas av Ingrid Grönqvist och Ragnar Dahlberg.

– Ingrid är från Åtvidaberg och har varit aktiv i över 40 i fri idrottsklubben Åtvidabergs IF och är en riktigt eldsjäl på orten. Hon kommer föreläsa om hälsa och livsstil. Ragnar Dahlberg, som är en känd tv-profil och som säkert många känner till, kommer prata om att vara aktiv senior.

Åternäring

Arrangör av Seniordagen är Åtvidabergs Sparbank.

– Som fristående sparbank bestämmer vi själva hur vi vill använda vår vinst. Vi har valt att dela med oss av den och låta den ge näring åt ortens företag, invånare och föreningar. Att ge tillbaka är inget nytt, det är något vi har gjort i mer än 150 år, men det är först på senare år vi har satt namn på det, och vi kallar det för Åternäring.

Hur kommer det sig att ni anordnar en dag för seniorer?

– Tack vare Åternäringen har vi möjlighet att arrangera ett sådant här evenemang. Sist vi arrangerade något likande var förra hösten då Theoz var här, vilket lockade den yngre publiken. Nu vill vi satsa på de äldre. Vi vill ge tillbaka till dem som bott här länge och byggt upp orten. Att de ska få något trevligt att göra.

Behöver man vara kund hos er för att få komma på dagen?

– Nej, man behöver inte vara kund hos Åtvidabergs Sparbank för att delta. Vi vill att orten ska blomstra och dagen är till för alla invånare i Åtvidaberg över 55. Det är bara att komma in på banken senast den 7 september och hämta din biljett.

– Vi tror och hoppas på en rolig tillställning som lockar många. Varmt välkomna!

Läs mera: https://www.atvidabergsspb.se/share/layer-content/startsidan/seniordagen-2022.html

Text: Frida Almqvist