Företagarna Valdemarsvik – Anordnar Viksgalan 2022

Text och foto: Alfred EV

Namn: Gustav Eriksson och Björn Johnsson
Växte upp i: Gustav i Katrineholm och Björn i Valdemarsvik
Bor nu: Båda i Valdemarsvik

Jag möter Björn, som har företaget Nordisk mark, och Gustav, som driver eget inom grafisk design och kommunikation. Båda är med i styrelsen för Företagarna Valdemarsvik. Vi möts på Sparbankstorget mitt i centrala Valdemarsvik en solig förmiddag i påsk.

Företagarna finns till för att samla ihop företagen på en ort och för att få en gemensam samlingspunkt. Här kan man få stöd, tips, juridisk hjälp, rabatter och förmåner, rådgivning samt kurser inom olika ämnen, som till exempel offentlig upphandling med mera. Det är ungefär 65-70 företag som är med i Företagarna i Valdemarsviks kommun och finns, förutom på lokalnivå, även på region- och riksnivå.

Den 14 maj klockan 18.00 slår portarna upp för Viksgalan. En helkväll där tanken är att hylla alla fantastiska företag och näringsidkare i Valdemarsviks kommun. Kvällen börjar med välkomstdrink, fotografering och sedan leds den av en konferencier. Det serveras trerätters middag, underhållning i form av uppträdanden, lite olika överraskningar, prisutdelning i olika kategorier och avslutningsvis dans natten lång. Det har varit bra med respons hittills för galan bland företagare och man kan komma som privatperson med. Det har varit fin uppslutning från näringslivet generellt och tanken är att det ska vara ett återkommande evenemang varje år.

För att utveckla kommunen ska man se till att det finns attraktiva tomter att bygga hus på för att få hit kompetent personal. Sedan ska det vara estetiskt tilltalande och vackra platser i kommunen som lockar människor.

Av 2022 önskar de sig fred i världen, ett pandemifritt år och att världen får lite stabilitet.

Framtid: Att få Företagarna i Valdemarsvik att växa nu efter pandemin.

För att nå sina mål: Träffa folk och andra företag och nätverk. Visa upp sig och bygga relationer.

Att ha en förening i ett litet samhälle: Har sina utmaningar, det är svårt att få tiden till att engagera sig i föreningar idag som egen företagare men de gör sitt bästa för att knyta till sig medlemmar.

Smultronställe i kommunen: Både i hemmet, men även skärgård och att åka och bada en fin sommardag med familjen.

Blir inspirerad av: De som satsar på sin verksamhet och jobbar hårt för det. De som vågar testa att starta egna företag och de som vågar misslyckas.

Kuriosa: Björn har gått buggkurs och gillar jakt och hundar. Gustav har gröna fingrar, till sin egna stora förvåning.

Kontakt:
Hemsida: www.viksgalan.se
E-post: kontakt@viksgalan.se eller bjorn.j@nordiskmark.se