Isac Torlamb – 20 år och lovande rallycrossförare

NÄRHETER: ISAC TORLAMB SATSAR PÅ SM

Motor, motor och motor, intresset har nog alltid funnits hos Isac och hans familj. Pappa Jörgen har kört både rallycross och rally, så Isac har varit med i depån sedan tidig ålder. Han har även provat att vara kartläsare, men det är att köra som lockar.

Vi kliver in i verkstaden där vi möter ett skal av en bil, en Subaru, som Isac plockat ner totalt. Allt för att få allt att vara nyservat, nylackat och fräscht. Mycket hänger ju på att allt med bilen fungerar perfekt när det väl gäller. Sedan är det upp till Isac och han har hållit på länge och skaffat sig meriter. Som ungdom började han med folkrace 2020. 2021 körde han NGK masters och där vann han juniorklassen. För att sedan ta klivit upp och börja med rallycross. Han tävlade med sin orange BMW i juniorklassen och 2023 vann han SM-guld.

Nu tar Isac steget upp och åker seniorklassen med klassbyte till Supernationella klassen 2400 med tävlingar från Tierp till Älvsbyn. Det kommer han att göra i sitt nyförvärv för i höstas köpte han en Subaru med 330 hästkrafter, en bil som vunnit SM 2021. Han har plockat ner i minsta detalj, för att nu börja plocka ihop igen.

20-21 april är första tävlingen i Svenska Sprintserien i Vimmerby. Då får han första tillfället att testköra bilen inför den första SM-tävlingen, som startar 10 maj i Tierp.

Håll utkik i kommande nummer, för vi kommer att följa Isac framfart på rallycrossbanorna runt om i Sverige.

Följ Isac på Facebook: TorlambMotorsport

Text: Anette Ekh
Foto: Thomas Ekh och Privat

1 / 8