LP:s – Städ, trädgård och ALLservice

Text och foto: Alfred EV


Namn: Per Karlsson och Linda Oldenborg
Växte upp i: Valdemarsvik
Bor nu i: Valdemarsvik

Jag möter Per och Linda vid deras hus i Valdemarsvik. På baksidan har de en fin tomt som de jobbar med på fritiden. En ny rök är nyligen byggd.

Per idrottade mycket under skoltiden, efter grundskolan utbildade han sig till elektriker. Han jobbade sedan på Valdemarsviks kommun, på Ericsson i Norrköping, på lantbruk och sedan på Luavata i Söderköping i 20 år och slutligen på RK Teknik i Gusum.

Linda pluggade handel och kontor ett år på gymnasiet, sedan fick hon barn och avbröt studierna. Sedan jobbade hon inom handel i 30 år, inom hemtjänst, sen Ringarums Värdshus och på Lilla Blå några år. Efter det arbetade hon ett halvår på RK Teknik.

De slutade båda två på RK Teknik när de startade egna företaget i början av pandemin våren 2020. De utför alla sorters sysslor, främst inom städ och trädgård, men även inom snickeri och annat. ”Ingen fråga är för dum, vi hjälper dig om vi kan” är deras motto. De vill inte expandera företaget för snabbt utan vill hellre hinna med det som de åtagit sig. I framtiden vill de att deras webshops omsättning ska öka där de säljer handgjorda och ekologiska produkter.

För att utveckla kommunen behövs ett levande centrum med fyllda butiker. De skulle gärna se att det gick att få mer flexibla kontrakt för hyresgäster som vill testa sina verksamheter. Företagen i kommunen behöver också hålla vad dom lovar. Hinner man inte ett jobb är det bättre att tacka nej, i stället för att lova och aldrig komma.

Av 2022 önskar dom sig att energikrisen fick en lösning.

Framtid: Oroliga att Valdemarsvik centrum börjar bli en spökstad, önskar att fler ska etablera sig nere i centrum. Skulle själva vilja ha en egen butik som komplement till webbutiken.

För att nå sina mål: Vidga sina vyer och våga lite. Att prova är aldrig fel.

Att ha ett företag i ett litet samhälle: Det är roligt, man vet vem alla är och man får höra historier man aldrig hört innan när man är och jobbar hos äldre. Det blir mer personligt i en liten kommun och bra kontakt med kunder.

Smultronställe i kommunen: I trädgården hemma eller ute i skärgården och fiska.

Blir inspirerad av: Folk som kämpar trots att de har det tufft. De som vågar starta något helt nytt och tro på det.

Kuriosa: Odlar egna luffargurkor hemma som de använder till sina egna produkter som de säljer på webshopen.

Kontakt:
Telefon: 0738-346 216
Hemsida: www.lpsstad.se
Facebook: LP:s Städ & Allservice Valdemarsvik