Månadens Blomgren (april 2024)

Text & foto: Mimmi Malmström

Äntligen kan man pusta ut, påsken är slut och man kan gå säkert ute igen. Ni undrar kanske vad jag varit orolig och rädd för? Jo det ska jag säga, att vara endaste liten påskkärring ska ju ha en katt på kvasten och jag vill inte flyga vare sig till Blåkulla eller någon annanstans. Igår blåste det i och för sig så mycket här så en flygtur hade man kunnat få gratis om man inte hade haft rätt matchvikt. Jag trodde, när det gällde påsken, att det bara var det där med kärringar och kvastar som var faran men så fick jag höra Människan i samtal med grannen tvärs över gatan. Grannen berättade att när hon tittat ut genom fönstret en dag så hade hon sett en hel hög, som en stor boll, av påskfjädrar i en buske. Hon undrade ju vem som slängt ut det och tänkte att det skulle väl kunna passa i något påskris. Men vet ni vad det var för något? Jo det var ju min svans. Jag satt ju där i busken i lugn och ro och väntade på att det skulle dimpa ner en eller två av de bevingade skönheterna som satt längre upp i den där busken. Jag vet, jag borde ha svansen i streck så den inte korvar ihop sig till en boll, det är ju för sjutton helt skrämmande att man kanske ska användas till dekoration i påskris eller flyga i väg på en kvast. Och jag vet, man ska inte tro det flyger sparvar in i munnen på en heller när man gömmer sig i en buske. Jösses påsken är nog inte min favorithögtid. Men jag ska berätta något riktigt coolt (inte att förväxla med kallt utan här är det ängläska för häftigt) Det var i fredags kväll. Vi satt i lugn och ro, jag slumrade lite och de som var vakna tittade på tv. Plötsligt skriker en man på tv:n, ”Blomgren! Han gör det, Blomgren avgör!” Sedan blev det ett himla liv och jag gick och fortsatte slumra i ett annat rum. Det visade sig sedan att jag avgjort en hockeymatch i femte perioden, alltså in i den andra förlängningsperioden vilket nu gjorde att det laget gått till final! Riktigt häftigt faktiskt, men jag börjar misstänka att det finns fler med samma namn, jag har ju inte ens ett par grillor att sätta på tassarna… Vilket lag det var? Nej det får ni fråga Människan om.

Igår plockade vi blommor Människan och jag, hon säger att det är bra för någon säl. Jag har inte sett någon men hon påstår att den där sälen bli lugn av det så jag följer snällt med. Vi behöver inte gå så långt för nu finns det fina blommor lite överallt. De heter sippor, de är inte blå utan vita så jag tror att det är de som är vitsippor. Det är alldeles vitt på marken och det är INTE snö. Vi började även fundera på om vi skulle köpa några nya växter till vår lilla trädgård. Människan sa att lite fler perenner vore bra, jag undrar hur de ser ut. Sedan började hon prata om säsongens första rabarberpaj men hu, det är surt tycker jag. Men hon sa att jag kunde få mycket vaniljvisp eller glass till och då kanske jag kan tänka mig att vara med och baka.

Jag tänkte ta upp en annan sak som jag kom på när det gäller rabarberpaj och som faktiskt kan vara av vikt, men det blev för tungt…

Ha det gott i vårsolen! /Blomgren