Nöjeskarusellen – Gör en omstart 2022

Text och foto: Alfred EV

Namn: Mimmi Trysberg
Växte upp i: Valdemarsvik
Bor nu: Valdemarsvik

Jag möter Mimmi på klassisk mark mitt i Grännäsparken lite utanför centrala Valdemarsvik. Det är en fin försommardag och ett gäng ungdomar som är på jakt efter ett bad går genom parken. Parken känns levande på ett, enligt mig, intressant sätt.

År 1984 startades Nöjeskarusellen, som är en ideell musik och teaterförening, med ett Karnevalståg där Mimmi gick med. Hon var med i en revy första gången 1986 i Bengt-Otto Ottossons regi – hennes första framträdande i Nöjeskarusellens regi var i en barnmusikal samma år. Därefter i nyårsrevyer när Nöjeskarusellen tog över efter Bengt-Otto.

År 1994 växte Karnevalen till två dagar och namnet Karnebåtfestivalen kom till. Där serverades sillbordet för första gången där kommunfullmäktiges ledamöter serverade sill till invånarna under Karnebåtfestivalen i några år. Nöjeskarusellen anordnade även Måndagsunderhållning i centrum som innebar underhållning under några sommarveckor i centrum. I år blir det Karnebåtfestival den 8-9 juli, Nöjeskarusellen hoppas på en revansch från 2019 som regnade bort. Sedan arrangeras Sommar i parken den 13 augusti och Nyårsrevyn i början av 2023.

För att kunna utvecklas behöver man få in fler engagerade personer i föreningen, bland annat av nya kommuninnevånare som flyttat hit de senaste åren. Ett samarbete med andra ideella föreningar i kommunen är och kan var en framgångsfaktor för föreningslivet.

En viktig del i Nöjeskarusellen är att man ska känna att man inte bara måste stå och städa och plocka, utan att man även kan vara med och bidra i det kreativa och kunna stå på scenen. Man får även ett stort kontaktnät genom att vara en del av föreningen och anordna arrangemang.

Av 2022 önskar sig Mimmi att Karnebåtfestivalen blir en hemvändarfest och att Nyårsrevy 2023 blir av. Hon hoppas även att evenemanget Sommar i parken blir en grym kväll med bra väder, bra stämning och mycket publik.

Framtid: Tror på Nöjeskarusellens framtid, men det är viktigt att hitta personer som är beredda på att lägga tid på ideellt arbete.

För att nå sina mål: Man får vara kreativ och leverera bra produktioner.

Att ha en förening i ett litet samhälle: Det är en utmaning med rekrytering av yngre personer som kan ta över.

Smultronställe i kommunen: Skärgården med Ekön, Torrö och Grännäs men egentligen helheten i hela kommunen.

Blir inspirerad av: Högt engagemang. Positiva och glada människor.

Kuriosa: Mimmi sitter med i styrelsen till både Valdemarsvik Folkets park och Nils Liedholm Cup.

Kontakt:
Hemsida: www.nojeskarusellen.se
Facebook: nojeskarusellen
E-post: info@nojeskarusellen.se
Telefonnr: 070-378 30 90 eller 070-250 39 10