Smash! Burgerstore är en succé

Pandemins hårda slag gjorde drömmen verklig för Emmelie och Christopher Rexhell. Nu är de hungriga på mer. Burgerstore hjälper oss som längtar till ljumma kvällar och tända grillar med alla tillbehör vi kan tänka oss.

Text: Frida Almqvist
Foto: Burgerstore

Innan de flesta av oss ens hade förstått vad ordet pandemi betyder så drabbades företagen som paret Emmelie och Christopher Rexhell jobbade på. Med mindre jobb och mer permittering började tankarna ”vad ska hända nu?”. Det som hände var Burgerstore.

– Vi började med att beställa hem smaksättningar och krydd- blandningar. På den vägen är det, säger Emmelie.

Sen dess har de vuxit. Och vuxit. Idag jobbar fem heltidsan- ställda plus flera timanställda med att servera tillbehör till alla hemmakockar. De har flyttat till en ny lokal i Facetten och ska även utveckla verksamheten med ett provkök där de kan laga mat och baka.

– Vi vill kunna laga mat och baka på plats och kunna visa våra produkter på ett nytt sätt.

Pizzaugnar och grillar med tillbehör trängs med produkter för servering, smaksättare och kryddor i den nya lokalen.

– Vi har även olika metallprodukter som exempelvis stekbord – som dessutom tillverkas av ElektroTermo här i Åtvidaberg. Vi har även samarbeten med andra lokala företag som Alufom och Lasertech.

Lokalt, webshop och showroom
Burgerstores mål är att förse alla grill- och pizzaentusiaster med sådant som andra företag inom branschen inte kan.

– Vi lovar alltid snabb leverans och vi säkerställer och bibehåller servicen i alla led. Om du beställer innan klockan 14 så har du leveransen dagen efter, säger Emmelie.

Av de egentillverkade produkterna så görs det mesta i Åtvidaberg. Om du handlar deras prylar gör du bäst på webshopen eller besöker dem på Facetten. I planen ligger nu
att bygga ett showroom där kunderna kan klämma och känna på produkterna.

– Vi ser ljust på framtiden, det är mycket kul på gång berättar Emmelie.

Kan tänka mig att du fått svara på den här frågan tusen gånger – men hur grillar man den perfekta burgaren?
– Många bara grillar hamburgaren rakt upp och ner. Gör en smash-burgare istället! Det blir stor skillnad! Gör en boll av färsen och lägg på stekbordet. Sen trycker du till och vrider. Stekbordets höga temperatur gör att det blir en helt annan yta och så håller det inne smaken på ett sätt du inte trodde var möj- ligt. Och framförallt, ha alltid bra råvaror.

Och om någon nu blir sugen på att starta eget utifrån er historia, vad har du för tips?
– Vill du starta eget och har en bra idé, våga satsa! Jag jobbade tidigare som butikschef och trodde aldrig att jag skulle driva eget företag med allt vad det innebär. Men det är fantastiskt kul att få den här möjligheten. Och det finns många bra entreprenörer här i Åtvidaberg. Det finns möjlighet till många bra samarbeten som ger synergieffekter.