Thomas Gustafsson – 2023 års Hedersgarpe

I samband med Garpedagen 20 augusti 2023 delade Gamleby Intresseförening ut utmärkelsen Årets Hedersgarpe och årets vinnare var en helt ovetandes Thomas Gustafsson.


Årets Hedersgarpe
 är ett pris som Gamleby Intresseförening har delat ut sedan 1992 enligt deras hemsida. Till Hedersgarpe kan enskilda personer, företag eller organisationer utses som har tagit initiativ till och verkat för en positiv utveckling, ekonomiskt, socialt eller kulturellt, i Gamleby med omnejd. Eller genom insatser på annat sätt understött åtgärder av detta slag. Thomas Gustafsson är en sådan person, en äkta föreningsmänniska som är med och driver föreningslivet framåt med sitt engagemang.

– Jag fick ett samtal om att Intresseföreningen behövde hjälp att plocka ner efter Garpedagen, berättar Thomas Gustafsson.

Han har olika uppdrag i fem föreningar, TjustBio, Gamleby Folkpark, Gamleby Tennisklubb, Gamleby Hembygdsförening och Gamleby Intresseförening.

– När mitt namn lästes upp fylldes bröstkorgen av stolthet, fortsätter Thomas.

Mötet med Thomas sker på Tjustvallen, där ett av alla hans uppdrag är banskötare av Tennisklubbens banor, både tennis och padel. Och som så många andra eldsjälar balanserar han sitt föreningsengagemang med ett arbete. Vi ska vara tacksamma för personer som Thomas så att olika föreningar kan fortsätta ha verksamheter för allas nytta och trevnad. Stort grattis!

Text & foto: Thomas Ekh