2022 – nu satsar vi

Tänk att du ska köpa nya fälgar till din bil. Tänk om du kunde prova fälgarna på din bil innan du bestämmer dig för vilka du ska köpa. Alltså ungefär på samma sätt som du provar kläder i en affär – där du kan klämma, känna och fundera. Ser det bra ut? Känns det bra? Det har Andreas Asklöf också funderat på och något han drömt om att kunna erbjuda sina kunder – och nu blir det verklighet. Med ett par hundra års erfarenhet går Becha Bil & Maskin in i framtiden och 2022 satsar man lite extra.

Vi är och kommer fortsätta vara en komplett bilverkstad med tillhörande däckservice

Vi träffar Andreas Asklöf en blåsig dag i januari utanför den lokal som de flesta förknippar med Peo´s bil. Sedan årsskiftet ägs lokalen av Becha Bil och Maskin AB – och nu pågår förvandlingen från bilhall till butik och däckverkstad. ”Ungefär halva lokalen kommer bli butik där det kommer finnas däck, fälgar och andra tillbehör att köpa till din bil. Den andra delen av lokalen kommer bli däckverkstad”, berättar Andreas entusiastiskt.

Den nuvarande serviceverkstaden på Industrigatan 1B kommer fortfarande vara serviceverkstad, och lokalen vid gamla Vägverket kommer fortsatt fungera som däckhotell och däckverkstad för däckbyte på större fordon. ”Vi är och kommer fortsätta vara en komplett bilverkstad med tillhörande däckservice. Hos Becha Bil kan du alltså både serva och reparera din bil samt köpa, skifta och förvara dina sommar- och vinterdäck”, säger Andreas.

Men nu tar man däck- och fälgsatsningen ett steg längre. ”Är du på jakt efter nya fälgar till din bil och vill testa hur det kommer se ut innan du bestämmer dig, så kommer du i den nya butiken kunna få den nya fälgen provmonterad på bilen”, säger Andreas och fortsätter ”Fälgar är en stor del av din bil – vi vill att det ska bli rätt och att du som kund ska kunna få en verklig bild av hur den nya fälgen kommer se ut på din bil innan du bestämmer dig om vilken fälg just du vill ha”.

Ett par hundra års erfarenhet

Becha Bil och Maskin AB startades 1995 av Andreas pappa, Christer Asklöf. Först som en bisyssla men ganska snabbt blev det hans heltidsjobb. År 2013 gick Andreas in som delägare och idag är man sex anställda – en i kundmottagningen, fyra i verkstaden och en som jobbar med däckbyte. Och fler ska de bli, under året ska nya rekryteringar göras på verkstaden och i butiken. ”Vi är ett riktigt bra gäng med stor kompetens som hjälper varandra – tillsammans har vi ett par hundra års erfarenhet”.

Becha Bil och Maskin AB är och har alltid varit en fristående verkstad som utför service och reparationer på alla bilmärken och modeller. De är dessutom en auktoriserad SAAB Serviceverkstad med rätt SAAB-kunskaper och SAAB Original reservdelar och tillbehör. Dessutom har man samarbete med de flesta försäkringsbolag och utför reparationer på uppdrag av försäkringsbolagen om du råkat ut för en trafikolycka eller kollision med vilt. Sedan tre år ingår de i First Stop-kedjan vilket gör dem till en komplett däckverkstad också. ”Service för oss gäller hela bilen, från däck och fälg till innersta delen av motorn. Viktigast är att du som kund är nöjd med vår service” avslutar Andreas.

Avslutningsvis, namnet, ”Becha”? Var kommer det ifrån?

“Det är min pappa Christer som kom på namnet en gång i tiden, och namnet är hans initialer, Bengt Ebbe Christer Asklöf”.

Text & foto: Frida Almqvist