Torghandlarn i Gamleby

Torghandlarn Sven-Gunnar (Svängis) Edström är en rutinerad knalle som har väckt liv i torgförsäljningen vid Gamleby Torg och Gamleby Köpcentrum.

Våren 2019 lät Sven-Gunnar ett snickeri bygga de tre stora torgborden och vi har under vår och sommarperioden kunnat njuta av ett levande torg i Gamleby.

– Det gäller att ta tillvara på vad som finns, att kunna se möjligheter och med det så väcktes tanken att anordna torgdagar även i centrum under höst och vinterperioden, säger Sven-Gunnar.

Torgdagar i centrum blev en succé och gjorde att Sven-Gunnar kunde flytta sin verksamhet in i värmen i Gamleby Köpcentrum för att sedan när våren och värmen nu återkommer flytta ner till det mysiga trekantiga torget. Nu det blev det inget avbrott i verksamheten, försäljningen kunde fortsätta och kunden lärde sig snabbt att Torghandlarn bytt försäljningsplats under vintersäsongen.

I Gamleby går han under namnet Svängis eller Torghandlarn och brinner för lokalt och närproducerat. Klurigheter med knep och knåp är något som följt med honom sedan 1995 och som även det säljs vid hans torgbord.

Hemma hos Sven-Gunnar och Eva i Göltorpet, Helgenäs odlas, skördas och produceras flertalet av deras produkter, allt från saft, sylt, senap, marmelader och chutney. Utöver egen produktion finns även ägg för bokning, Moppesenap och närproducerad honung.

Sven-Gunnar tar även fram viltprodukter i samarbete med Wadstens i Loftahammar, viltkorv, viltisterband, ölkorv, viltfalukorv, viltgrillare till vilthamburgare, ja listan kan bli lång men en sak är säker det är ett sortiment som blivit oerhört populärt. I år var det nog många som hade premiär på julbordet med viltprinskorv.

Vilka nyheter får vi se framöver i ditt sortiment?
– I sommar kommer jag storsatsa på att sälja jordgubbar från Målilla och deras lösviktspotatis. På köttsidan så kommer jag bland annat att utöka sortimentet med små viltpannbiffar.

I juni är det dags igen, då flyttar Torghandlarn från centrum till torget. Det kan variera med antal utställare men en sak är säker… Svängis kommer stå där med sitt breda sortiment.

Torgmarknad vid Gamla Torget
Fredagar 10-14
Lördagar 10-14

Vill du vara med och sälja, oavsett om du är etablerad knalle, hantverkare, har en småskalig produktion eller hobbyverksamhet så är du välkommen.
En plats kostar 250 kr (för säsongsbokning ring för prisuppgift)

Kontakta Sven-Gunnar och boka din plats redan idag på telefon 070-643 38 91.

Torghandlarn är medlem i Gamleby Företagarförening.

Text: Maria Björkman