Åtvidabergs Bil- och Plåtverkstad utökar med lackering

Robin Edström, som sedan 2018 driver Åtvidabergs Bil & Plåtverkstad, kommer från och med mars i år utveckla verksamheten med lackering.

Jag möts av Robin, hans sambo Maria och deras väldigt glada hund Pärla i kundmottagningen i deras företagslokaler på Industrigatan. Maria, som också jobbar i företaget, hinner bara hälsa innan hon precis ska iväg med en leverans. 

Robin och jag slår oss ner i fikarummet, tar en kopp kaffe och börjar prata. Robin berättar att han tog över Åtvidabergs Bil- & Plåtverkstad 2018, då han köpte företaget av Kent Andersson och Mikael Carlsson som tillsammans med Lars Nilsson startade verksamheten 1981.

Kent var kvar i företaget ett år efter att Robin tog över och Mikael slutade på grund av sjukdom. Efter att de båda slutade, så anställdes Robins pappa Micael Edström. De hann och jobba ihop ett år innan Micael hastigt gick bort.

– Det är klart att det varit en tuff tid i mitt liv, men jag tar en dag i taget och gör det bästa av det, säger Robin. Jag är själv pappa och har lärt mig att inte ta något för givet.

Robin har två barn, en pojke på ett och ett halvt år och en flicka på sex år. “De är stora glädjespridare”, berättar Robin, och menar att de hjälper honom att varva ner efter jobbet.

Idag jobbar tre personer i verksamheten, förutom Robin är det sambo Maria Andersson och Joakim Hjelm. När lackeringen startas upp blir de ytterligare en anställd i verksamheten.  

Service och reparationer
På Åtvidabergs Bil- & Plåtverkstad utförs alla typer av service och reparationer på alla bilmärken. Många reparationer sker i samband med försäkringsärenden åt de flesta försäkringsbolag. De tillhandahåller också däckförsäljning, gör hjulinställningar och rekond. 

– Vi hjälper till med allt som har med bilar att göra helt enkelt, säger Robin med ett skratt.

Utökar med lackering i de egna lokalerna
Om drygt en månad kommer verksamheten starta upp egen lackeringsverkstad. Det kommer framför allt bli bilskador som lackeras, men det kan även handla om bildelar som behöver fixas till.

– Det kan bland annat vara en framskärm som behöver riktas upp och lackeras om efter en skada, berättar Robin.

Lokalen som finns idag kommer att byggas om. Där kundmottagningen är idag kommer lackeringen att vara. Och i distriktsveterinärernas gamla lokaler som sitter ihop med de nuvarande lokalerna kommer den nya kundmottagningen att vara.

– Vi är jätteglada över detta och det hade inte vore möjligt utan Åtvidabergs Bostads AB med Fredrik i spetsen, berättar Robin.

– Det kommer bli väldigt skönt och effektivt att ha både verkstad och lackeringen på samma ställe, det ser vi fram emot, berättar Robin. 

Om Robin Edström
Familj: Sambo och två barn.
Ålder: 31 år
Utbildning: Bilmekaniker och plåtslagare
Bor: Åtvidaberg, är uppvuxen här.
Intressen: Skogen och jakt, har jakthund Pärla har även en hund som heter Koda.