Lindas Trädgård – Äntligen blir den stora satsningen av!

Vi besöker Lindas Trädgård och hon berättar om alla turer med bland annat tillstånd som krävs för den här typen av verksamhet och deras idéer på utveckling.

Sedan de förvärvade fastigheten för ett par år sedan har de jobbat med att få till bygglov och tillstånd för att få till den verksamhet de vill ha. Nyligen satte Vägverket upp vägskyltar så besökare enkelt kan hitta till dem. Den nya anläggningen ligger utmed E22 cirka 6 kilometer söder om centrala Gamleby, strax efter Ekobutiken, och är väl synlig från vägen.

Vi möts av en butik som är ljus, fräsch och överskådlig och där de jobbat med att använda återvunna material till bland annat inredningen. Här hittar du det mesta, krukväxter, fröer, krukor, potatis och mycket mera.

– Nästa steg är att bygga ihop butiken och växthuset, berättar Linda Öhrvall som äger företaget.

När vi kommer in i växthuset ser vi att där är det mycket på gång. Krukor blir fyllda med jord i väntan på alla småplantor som ska planteras i dem och fröer sås. Linda visar också sina kuvöser där små plantor växer för fullt i den varma och fuktiga luften.

Linda berättar att kunderna vill ha fint omkring sig och därför försöker de att erbjuda det mesta i form av sommarblommor och annat, något för var mans smak.

Lindas Trädgård har redan hunnit med evenemang såsom temadag potatis, där Stubbetorparn var på besök. Det blev ett lyckat arrangemang så det finns planer på flera olika evenemang.

1-2 april blir det stor invigning och 12-årsfirande med erbjudanden och fest. Mycket är på gång och det kommer att bli en spännande vår i butiken och växthusen i Segelrum.

Text: Anette Svensson
Foto: Thomas Ekh

1 / 7