Företagare inom besöksnäringen blir Årets Företagare i Västervik!

Organisationen Företagarna i Västervik utser varje år Årets Företagare i Västervik och 2022 års vinnare blev Michael Carlsson.

Michael Carlsson, som bland annat driver KustCamp Gamleby och Gamleby Hotell samt är ordförande i Gamleby Företagarförening, blev totalt överrumplad på GFF’s årsmöte i slutet av maj. Istället för att öppna årsmötet blev han avbruten av en delegation från Företagarna i Västervik med ordförande Susanne Stackelberg i spetsen. De avslöjade att Michael blivit utsedd till Årets Företagare i Västervik 2022 och överlämnade ett diplom. Själva prisceremonin kommer att ske på Tjustgalan i höst.

– Jag har nog aldrig blivit så tyst någon gång, utbrister en märkbart rörd Michael. Det här var en total överraskning. Men utan min sambo Pernilla Eriksson och bonusdottern Mia, hade jag inte kunnat genomföra allt detta, avslutar han.

Motiveringen till utmärkelsen lyder:
Michael Carlsson driver KustCamp Gamleby, en verksamhet som framgångsrikt levererar upplevelser, camping och bad sedan 1988, med ca 30 000 övernattningar varje sommar.

Som om det inte vore nog driver han även campingen Ekön i Valdemarsvik, Västervik Guesthouse samt nytillskottet Gamleby Hotell. Tillsammans bildar de ett växande och väloljat besöksnäringsimperium som starkt bidragit till att Västervik blivit en av vinnarna på den svenska turismkartan.

Micke engagerar sig även i det lokala näringslivet i Sverige, Västervik och Gamleby. Ett engagemang som sträcker sig långt bortom det egna företagandet framförallt genom styrelsearbete för organisationen SCR Svensk Camping, Gamleby Företagar Förening och Västerviks Företagsgrupp.

Allt detta gör Michael Carlsson till en värdig vinnare av utmärkelsen Årets Företagare – Grattis!

Text och foto: Thomas Ekh

Läs även artikeln i vårt format för mera tillgänglighet:
https://etidning.mediatrio.se/p/gamlebyplatsen/2023-06-13/a/foretagare-inom-besoksnaringen-blir-arets-foretagare-i-vastervik/5555/1016015/40604511