Linneas har flyttat in efter Linas Skafferi i Gamleby Centrum

Vi träffar Fredrik Bjernersjö, som driver Linneas Konditori & Catering tillsammans med sin fru Linnea. 2015 tog de över en cateringverksamhet i Gamleby och började sin bana. Några år senare utvecklade de verksamheten genom att starta ett bageri.

När de fick frågan förra året från ICA-handlaren Björn Forss, som tidigare drev Linas Skafferi, om att ta över verksamheten i Gamleby Centrum så såg de möjligheterna med att kunna utvecklas ännu mer. De valde att satsa och tog över verksamheten, som numera heter Linneas Gamleby Centrum. De driver nu två ställen och bägge håller öppet.

De ser många synergieffekter som att de erbjuder sitt eget bakade bröd och bakverk även hos Linneas Gamleby Centrum. Linneas Gamleby Centrum har lite mer fokus på luncher, där det serveras dagens rätt. I dagsläget finns en rätt att välja på, men man vill utöka det mer för att tillgodose så många som möjligt.

– ”Vi har redan börjat med sallader och tittar på att kunna ha fler alternativ på dagens”, berättar Fredrik. Många tankar och idéer finns men man vill också gå lite försiktigt fram och känna av marknaden vad den vill ha.

– ”Vi ser att vi kan nå en större kundkrets med två lite olika ställen”, fortsätter Fredrik. Dels en restaurang inomhus vid inomhustorget utanför ICA, med ett stort flöde människor som vill äta lunch eller fika. Dels ett café med fika och hemgjord glass, där man kan sitta ute invid Gamlebyån.

Text: Anette Svensson
Foto: Thomas Ekh