Vikingbuss fick årets Guldbusspris 2023

RK Travel Group delar årligen ut priset Guldbussen för att lyfta företag som under året har på något sätt stuckit ut och förnyat turistbussbranschen i Sverige och Norge. I år gick priset till Vikingbuss som drivs av Stefan och Kerstin Wernholm.

Stefan och Kerstin Wernholm köpte det välrenommerade Vikingbuss 2010 av Magnus Dolk efter att ha jobbat där en längre tid. Med Wernholmarna vid rodret har företaget fortsatt att växa med en hög hastighet och ambition och är nu Östergötlands största researrangör.

Vikingbuss, som även äger Ringarums Resor, är alltid nyfikna och positiva till nya satsningar och produkter. Ett par exempel på det är större benutrymme (48 stolar i stället för 59) som man kallar Viking Class och att man framgångsrikt samarbetar med Resemakar´n gällande gemensamma programresor.

Vikingbuss är också ett företag där man jobbar när det behövs och inte skiljer på dag och natt. När en 7-dagars kryssning blev inställd med två veckors varsel i somras ringdes 43 gäster upp direkt, och alla accepterade att i stället resa ett par dagar tidigare. Att alltid agera snabbt och möjlighetsdrivet och att ha byggt hög kundlojalitet gör Vikingbuss värda Guldbussen 2023.

Motiveringen lyder: Vikingbuss är alltid nyfikna och positiva till nya satsningar och produkter.

Text: Thomas Ekh
Foto: RK Travel Group