Stefan Karlsson – Ymer Production

Text och foto: Alfred EV


Namn: Stefan Karlsson
Växte upp i: Valdemarsvik
Bor nu i: Valdemarsvik

Jag möter Stefan på hans kontor på Ymer Production som ligger centralt i Valdemarsvik. Jag blir bjuden på kaffe med mjölk och sen sätter intervjun igång.

Stefan gick grundskolan i Valdemarsvik, sedan gick han två år fordonsteknisk linje på Bäckadalskolan. Efter det började han jobba på Lasertool i Valdemarsvik, vilket låg i samma lokaler där han nu är platschef. Han gjorde sedan lumpen och efter det jobbade han på Nordic Brass i Gusum, samtidigt startade han eget bemanningsföretag. Det blev dubbelarbete några år innan han enbart körde det egna bemanningsföretaget. Sen blev det jobb som produktionsledare på Hellmer i Norrköping i elva år. Efter det jobbade han som produktionschef på Överums bruk i fem år. Stefan blev sedan kontaktad av Holmbo Productions och började jobba där år 2013 istället som platschef.

Företaget hette från början Holmbo Productions men bytte namn till Ymer Production år 2017. Ymer Production är ett legotillverkningsföretag med 46 anställda och de jobbar med lackering, kantbockning, stansning, laserskärning, montering, svetsning och ytbehandling med mera. De genomförde en stor satsning för några år sen då de bytte ut större delen av maskinparken. I framtiden hoppas de växa med förstånd. För att säkerställa tillväxten på orten och företaget kommer det behöva anställas personal, och gärna personer boende i kommunen. Därför kommer skolklasser från Vammarskolan förbi varje år på studiebesök. De har även samarbete med Nyströmska skolan där man kan få praktik och sedan jobb direkt efter studenten om det vill sig väl.

Framtiden ser rätt osäker ut, det kan komma att bli materialbrist nu under konflikten mellan Ukraina och Ryssland, det ser ut som längre leveranser och högre priser och svårigheter att hitta tillräckligt med personal.

Framtid: Att få bra fart på verksamheten. De har en ny stor kund, vilket blir en stor utmaning som ska ros i land.

För att nå sina mål: Aldrig ge sig, kan vara beredd att byta inriktning men att aldrig ge sig.

Att ha ett företag i ett litet samhälle: En utmaning, att få kompetent personal. Känns kul känna att man bidrar med jobb till invånare i kommunen.

Smultronställe i kommunen: Baksidan hemma i kvällssolen och även skärgården.

Blir inspirerad av: Företagsledare, som har en tuff arbetsuppgift framför sig men som ändå övervinner detta.

Kuriosa: Ska gå buggkurs till hösten.

Kontakt:
Telefonnr: 0123-295 56
Hemsida: www.ymerproduction.se
E-post: info@ymerproduction.com