Nils Liedholm Cup – inte bara fotboll utan en fantastisk familj

Efter att haft uppehåll i två år blev det en utmaning att komma ihåg hur man gjorde, men någonstans i ryggmärgen finns rutinerna kvar. Och som för många andra föreningar är det svårt att rekrytera volontärer men de som ställer upp, gamla som nya, tycker det är otroligt roligt och givande. Att få träffa alla cupdeltagare är fantastiskt och samtidigt göra något positivt för Valdemarsvik.

– Det var ett stort tryck på anmälningarna då cupen är mycket uppskattad, säger Jesper Filipsson, ordförande för Nils Liedholm Cup. 40 lag med 700-800 spelare och ledare från storklubbar som Hammarby, AIK och IFK Norrköping deltog. Men även två lag från Monferrato, Italien, och från egna klubben.

Nils Liedholm Cup får högt betyg från spelar och ledare. Det är fint på Grännäs, både läget med samlade planer, badstrand och aktiviteter samt kvaliteten på planerna. Likaså fick maten, nog så viktigt, höga betyg och domarna!!! Cupen är helt enkelt välorganiserad med många engagerade och duktiga volontärer, ”gulianerna”.

– Deltagarna är lyriska över cupen, det är inte så stor cup med många lag utan har en mera familjär känsla, berättar Jesper. Bara det engagemang som finns även utanför cupen där bland annat näringsidkarna i centrum bär gula cuptröjor. Det finns alltid någon att fråga om hjälp för hitresta cupdeltagare.

Jesper lyfter fram ett par höjdpunkter under cupen, Andreas och Thomas Ravelli var gäster så att deltagarna fick möjlighet att ta selfies och få autografer. Särskilt Thomas blev igenkänd. Sedan gav finaldagarna rysningar då det blev mera högljutt med hejaklackar på de viktiga matcherna. Det var både släkt och vänner som kommit för att titta, men även andra lag som var med och hejade.

En väl fungerande fotbollscup kan göras ännu bättre, men då handlar det inte om att utöka antalet lag utan snarare göra det ännu trevligare för deltagarna och bibehålla det vinnande konceptet med småskalighet och närhet. Parkeringsproblemet hoppas man kunna lösa genom att till nästa år kunna få använda deponiområdet efter muddringen av Valdemarsviken.

– Jag vill framföra vårt stora tack till alla ”gulianer”, sponsorer och partners, utan er skulle vi inte kunna genomföra detta fantastiska arrangemang, avslutar Jesper.

Det är väl ingen överraskning att han längtar till 2023 redan nu och jag är beredd att hålla med. Tänk alla ungdomar i färgglada träningsoveraller som rört sig i centrum under dessa fyra dagar, så skulle det vara oftare.

Text och foto: Thomas Ekh