SPF Seniorerna Tjustbygden kan träffas igen!

Många har sett fram emot att kunna träffas igen och nu var det dags för den årliga vårfesten.

Under våren blev vi uppringda av Lars Nilsson som undrar om vi kan komma på deras årliga vårfest och skriva lite om deras verksamhet i SPF Seniorerna Tjustbygden. När vi kliver in på Bruksgården i Edsbruk så hör vi sång och musik och ser en sal fylld med människor. Musiken står Katarina och Lars Nilsson för och maten kommer från Helenes Spis & Skafferi.

Jag tittar lite försynt och några vänder sig om och plötsligt ser man någon man känner igen. Närmare bestämt är det Inge Carlsson som kommer ut och möter upp och undrar om jag känner igen honom. Inte först men snart ramlar polletten ner och man inser att världen är liten. Våra vägar korsades en gång när jag drev en stugförmedling. Vi småpratar lite och han hämtar föreningens ordförande Göran Svensson. Vi sätter oss ner och han berättar med stor inlevelse om föreningen SPF Seniorerna Tjustbygden och dess verksamhet.

Föreningen har cirka 300 medlemmar och de kommer från områden runt omkring, till exempel Blackstad, Västervik, Loftahammar och Gamleby för att nämna några ställen. Det är en aktiv förening med aktiviteter som månadsträffar där det kan vara sillunch, dans i Gamleby Folkpark, studiecirklar eller julfest. Göran berättar även om en resa som de ska göra till Öland i september som man får anmäla sig till att följa med.

Strax efter att vi varit på besök skulle en resa i det blå bli av. De jobbar även med att söka pengar ur olika fonder för att kunna hyra buss ibland och kunna hämta de som är som mest ensamma så de kan få skjuts till träffarna.

Han sitter lite på helspänn då det också ska bli lottdragning och vinstutdelning och det är viktigt. Men han fortsätter att berätta att det hade börjat lite trögt på året när man satte i gång och troligtvis var en del fortfarande försiktiga efter pandemin. Det var bara cirka 50 personer som kom denna första gång. Men som sagt de är en aktiv förening med träffar en gång i månaden och nu till vårfesten kom det många.

Det man vill förmedla och framföra är att man är varmt välkommen att bli medlem och vara med och ha roligt på träffarna, för det vittnade flera av vårfestens deltagare.

Text: Anette Svensson
Foto: Thomas Ekh