Åtvidabergstalanger i distriktslags-SM i innebandy  

Samuel Karlsson och Klara Hermansson från Åtvidaberg blev uttagna till distriktslags-SM i innebandy. I november avgjordes turneringen i Umeå. 

50 blev 35. 35 blev 15. Genom olika steg med bland annat fystester, teknikövningar och spelförståelse valdes 15 innebandytalanger ut som skulle representera Östergötland i distriktslags-SM. Två av dem var från Åtvidaberg: Samuel Karlsson och Klara Hermansson. Båda födda 2005 och började sina innebandykarriärer i Åtvidabergs IBK.  

SM:et skulle ägt rum i Nyköping i januari 2022, men blev på grund av pandemin framflyttat till november 2022, och då i Umeå. De båda åkte till Umeå och fick representera Östergötland i SM. Killarna kom tionde plats av 20 lag. Tjejerna kom på sjunde plast av 20 lag. 

Att få vara med på distrikts-SM tyckte både Klara och Samuel var en rolig och utvecklande upplevelse.  

– Man utvecklades som spelare, fick hänga med ett roligt gäng och möta bra motståndare, säger Samuel som både är glad och stolt över att ha fått representerat Östergötland i SM. 

Klara instämmer.

– Jag lärde mig mycket och hade fantastiskt roligt. Det gick också ganska bra för oss, säger Klara med ett leende.  

Både Samuel och Klara är fostrade i Åtvidabergs IBK, och båda berättar att klubben har betytt mycket för dem.  

– Åtvidabergs IBK har betytt oerhört mycket. Det är klubben som skapat och format mig som spelare. Klubben som jag tagit mina första poäng i men även klubben där jag fått vänner för livet. Jag kände mig stolt över att få representera Åtvidabergs IBK i Östgötalaget under SM då det är klubben som har fått mig att växa som spelare, säger Klara. 

– Åtvidabergs IBK gjorde att jag började tycka om innebandy och verkligen ville satsa på sporten. Utan klubben hade jag inte varit den spelare som jag är idag. Jag är stolt över att har fått representera klubben i distrikts-SM. Åtvidabergs IBK kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat. Jag rekommenderar alla barn och ungdomar som funderar på att testa på innebandy att göra det. Jag lovar att ni kommer tycka det är kul, avslutar Samuel.