Stort intresse när Byggmax slog upp portarna i Valdemarsvik

Byggmax fortsätter expansionen, nu även i Valdemarsvik, och har över 190 butiker i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Lördagen den 21 juli öppnade Byggmax sin nya anläggning i Valdemarsvik och köerna var långa för att ta del av alla erbjudanden.

– Vi ser fram emot att öppna i Valdemarsvik med en ny butik som sticker ut lite extra – den byggs nämligen helt i trä. Här kan alla byggsugna hemmafixare handla bra och prisvärda byggvaror lagom till sommaren och göra verklighet av sina drömprojekt, säger Alexander Karijord, Regionchef på Byggmax.

Butiken finns på Mossebogatan, vid E22 och norra infarten till Valdemarsvik. Lokalerna är på cirka 1.200 kvadratmeter och en total tomtyta på cirka 6.000 kvadratmeter, så kunderna får gott om utrymme att röra sig på. Liksom i alla Byggmax butiker finns även en rymlig drive-in där kunden enkelt lastar sina varor.

Butikschef är Peder Sandberg och i dagsläget är de 4 anställda. Eftersom Valdemarsvik består av många fritidshus så kommer sommaren att innebära ytterligare arbetstillfällen.

– Vi strävar efter att underlätta för kunderna, säger Peder Sandberg, genom att hålla rent och snyggt plus att produkterna är uppmärkta och ligger till exempel efter dimensionsstorlek. I butiken finns även system att scanna själv, där du checkar ut själv genom att scanna varorna eller letar fram din order genom ditt bilnummer och betalar.

– Service är A och O, fortsätter Peder. Vi ska inte primärt stå bakom kassan utan vara ute bland kunderna och hjälpa till.

Det du inte hittar i butiken, kan beställas via andra Byggmax butiker eller via hemsidan. Du kan välja att få varorna levererade hem till din dörr eller att hämta ordern i butiken. Det finns även en släpkärra för utlåning om du behöver det.

Text och foto: Thomas Ekh