I Syntorp händer det saker!

Alla har vi säkert besökt Syntorp då och då genom åren. Är det inte för att köpa kläder, så kanske för att besöka Gusums Bruksmuséum eller restaurangen, som funnits där i olika skepnader. Sedan flera år tillbaka så har det inte varit någon verksamhet i byggnaden med skylten “Värdshus” på taket, men nu har det hänt saker, vi möts av husbilar, husvagnar och ett kafé.

Linda och Marcus Peterson hade tankar och funderingar kring att flytta sin verksamhet Blå Kustens från Norrköping. Marcus hittade att fastigheten i Syntorp var till salu och det ledde till köp och de gör nu en nysatsning här i Syntorp i Gusum.

Företaget förmedlar och säljer husbilar och husvagnar. De är också en auktoriserad fullserviceverkstad och den kommer att flyttas ner till hösten i nya lokaler på området och drivas av sonen. Företaget har kunder från hela Sverige och levererar till hela Sverige.

För Linda gick en dröm i uppfyllelse, att baka själv och få servera hembakat i ett egna caféet, Kafé Torpet, eftersom det inte finns så många ställen som har hembakat.

– Det ligger i släkten, min farfar var bagare och hade bageri i Norrköping, berättar Linda.

Kaféet är inrett i mysig ombonad och hemtrevlig, lite äldre, stil där gästerna ska känna sig välkomna. Nu när sommaren är här så kan man även sitta ute på den nybyggda verandan.

De berättar om sina många utvecklingstankar och idéer hur de kan utveckla caféverksamheten. Just nu kan man äta hembakade bullar och kakor, egengjorda smörgåsar, glass och inom kort lättare rätter. Men de vill ta det litet lugnt i början så håll utkik efter vad de kommer att hitta på.

– Det här var en häftig upplevelse, säger Marcus och Linda, att vi skulle bli så välkomnade bemötta det var lite mer än vi hade kunnat hoppas på.

Deras dröm går i uppfyllelse, ett lite lugnare liv, ett eget café, jobba närmare varandra och att ha möjlighet att äga och att kunna utveckla sin huvudverksamhet, förmedling med försäljning av husbilar och husvagnar. Snart även båtar och verkstad.

Ett mycket intressant och givande samtal med ett par som vill utveckla och hitta på nya saker. Ett riktigt familjeföretag som satsar på livskvalité.

Text: Anette Svensson
Foto: Thomas Ekh

Läs även artikeln i vårt format för mera tillgänglighet:
https://etidning.mediatrio.se/p/valdemarsviksbladet/2023-06-20/a/i-syntorp-hander-det-saker/5427/1019757/40775381