Frukostmöte med fokus på marknadsföring 

Media Trio AB och Åtvidabergsplatsen stod som värdar på årets första medlemsevent hos Näringslivscentrum i Åtvidaberg.

Ett tjugotal morgonpigga företagare hade tagit sig till Åtvidabergs Sparbank för att lära sig mer om gratistidningar och hur man kan bli bättre på marknadsföring.

– Vet ni vad det är för skillnad på en gratis tidning och en gratistidning? inledde Thomas Ekh, en av ägarna till Media Trio AB och fortsatte. En registrerad gratistidning, som Åtvidabergsplatsen, räknas som samhällsinformation och delas ut till alla brevlådor i utgivningsområdet, såväl till privatpersoner som företag. En gratis tidning däremot, är en tidning som läsaren vanligtvis själv får plocka med från ställ eller annat.

Thomas berättade vidare om den räckvidd som tidningarna som ägs av Media Trio AB har. Förutom Åtvidabergsplatsen äger företaget ValdemarsviksBladet och Gamlebyplatsen och når varje månad 24 000 hushåll och företag. Under sommarmånaderna når man 31 000.

Ökad tillgänglighet
Åtvidabergsplatsen har funnits som papperstidning sedan 1995 (hette Klippet tidigare). En nyhet för i år att tidningen nu kommer släppas i en app samt på en webbsida som gör att fler kan ta del av innehållet.

– Papperstidningen är och kommer alltid vara det viktigaste för oss. Men vi vill se till att alla ska kunna ta del av innehållet – öka tillgängligheten. Därför kopplar vi på en ny tjänst som gör att artiklarna kan läsas upp, sa Thomas. 

Den bästa kommunikationen är den som blir av
Efter Thomas var det Robin Almqvists tur. Robin arbetar som kommunikations-pt och tränar och hjälper företag att lyckas med sin kommunikation och marknadsföring.

– Istället för att vara personlig tränare på ett gym är jag kommunikations-pt. Jag brukar säga att kommunikation är som träning – den bästa är den som blir av. Så det är där jag kommer in, för att pusha och peppa, ge idéer och se till att företagen berättar om allt bra de gör.

Robin gav under morgonen tips på olika marknadsföringsknep som vikten av att vara känd, konsten att stjäla och hur man
utnyttjar kompisarna. Och om att göra det man tycker är roligt. 

– Gillar du att skriva? Skriv! Gillar du att prata? Spela in en film eller en podd. Gör det du tycker är roligt – då blir det gjort! Dessutom vill vi göra roliga saker ofta, och ju mer vi gör dem desto bättre blir vi. Så gör roliga saker, det är nog mitt bästa tips, avslutade Robin.