”Man ångrar aldrig ett träningspass” 

Rebecca Toll är namnet bakom Stronger by Rebecca. Hon är personlig tränare och kostrådgivare och vill att vi alla ska röra på oss mer. I oktober arrangerar hon en träningsweekend på Villa Baro i Åtvidaberg.  

Efter 20 år i fastighetsbranschen tog hon tjänstledigt, omskolade sig och startade det egna träningsföretaget ”Stronger by Rebecca”. Året var 2020 och pandemin hade gjort att hon börjat reflektera över sin arbetssituation, ”Är det verkligen det här jag ska hålla på med?”. Idag arbetar hon som personlig tränare och kostrådgivare med utgångspunkt i hemorten Bromma i Stockholm.   

– Alla vet att det är bra att röra på sig. Alla vet att de borde röra på sig. Men långt ifrån alla tycker det är kul att röra på sig. Där kommer jag in. Jag peppar och gör träningen varierad så den blir kul och hållbar över tid.  

Rebecca arbetar brett med träning, bland annat med gruppträning för seniorer, företagsträning och som personlig tränare för enskilda personer. Många av hennes kunder träffar hon vid utegym eller hemma hos kunden.  

– Många vill inte gå till traditionella gym idag, det kan ibland vara en särskild stämning på gym som inte alla trivs med. Andra träffar jag i deras hem. Ofta vill kunderna lära sig mer om de träningsredskap man redan köpt hem. Vi träffas då i det egna hemmet. På köpet blir träningen väldigt tidseffektvit för kunden som inte behöver åka någonstans.  

Från kontorsjobbet inom fastighetsbranschen till personlig tränare och kostrådgivare kan steget tyckas långt, men inte för Rebecca.

– Jag har alltid varit aktiv av mig. I olika träningsformer och sporter. Det jag får höra är att jag är bra på att peppa andra att få igång sin träning. Jag har en väldigt varierad arbetsvecka. Alla är mina favoriter och allt är kul. Jag ångrar inte att jag bytt bransch, ibland kan jag tänka varför gjorde jag inte det här tidigare?   

Viktigt att bidra till folkhälsan 

För att träningen ska vara hållbar så behöver träningen vara rolig och varierad menar Rebecca.  

– Är den träning som du gör idag inte rolig, så behöver du hitta en annan rörelse. Och all rörelse räknas. Alla bör prioritera rörelse. Träning ger så många positiva effekter. Du får bättre koncentration, blir mer kreativ, får bättre tålamod och sover bättre. Och kom ihåg, man ångrar aldrig ett träningspass.  

Träningshelg på Villa Baro 

Den 21–23 oktober kommer Rebecca hålla i en träningsweekend på Villa Baro i Åtvidaberg. Helgen kommer var fylld av energi, inspiration, återhämtning och god mat. Helgen passar alla typer av människor och Rebecca anpassar nivå så att alla kan delta och så att alla får ut maximalt av helgen. Om man inte vill vara med under hela träningshelgen så kan man även boka in sig på enstaka pass under helgen. För bokning kontakta Villa Baro.