Gåfotboll för dig som är 55+

Fredagar mellan klockan 9 och 10 arrangerar ÅFF Gåfotboll för dig som är över 55 år. Viktigaste regeln hör man på namnet, du får bara gå inte springa. Peter Kieback är styrelseledamot i ÅFF och initiativtagare till Gåfotbollen. 

Åtvidabergs FF är en bred verksamhet som arrangerar träning för barn, ungdomar och vuxna. Och nu för äldre.

– Jag tyckte att ÅFF skulle hitta på något för oss som är lite äldre och tänkte att gåfotboll är en bra idé. Gåfotboll är faktiskt stort idag och finns som gren under Svenska fotbollsförbundet. Det är både en fysiskt och social aktivitet, och finns för både för herrar och damer, berättar Peter.

ÅFF startade Gåfotbollen i år och det är en blandad skara som träffas. Några har aldrig spelat fotboll och några har spelat tidigare. Ofta kommer åtta till tolv personer. De träffas mitt på planen på Kopparvallen klockan 9, spelar match en timme och fikar efteråt i klubbhuset. 

– Den viktigaste regeln är att man bara får gå, inte springa, berättar han.

– Vi i föreningen håller med material som koner, västar och bollar och kommunen står för planhyran, fortsätter han.

Deltagarna får spela kostnadsfritt och förhoppningsvis kommer arrangemanget att fortsätta under 2024, men då kanske man behöver ta ut en avgift.

– De som kommer har väldigt roligt, och vi hoppas att fler vill komma. Det krävs inga förkunskaper – ett glatt humör räcker. Det svåra är att man inte ska springa, utan bara gå, säger Peter med ett skratt.

Om man är nyfiken är det bara att komma ner till Kopparvallen en fredag klockan 9, ingen föranmälan krävs. Det går också bra att kontakta Peter om man vill veta mer. 

Foto: Frida Almqvist 
Foto: ÅFF