Dags för Lucia!

Nu närmar vi oss december och därmed Lucia. Lions i Åtvidaberg, Åtvidabergs kommun och Åtvids församling arrangerar tillsammans årets Luciafirande i Åtvidaberg. 

Senast den 28 november behöver du som vill rösta på någon av årets luciakandidater lämna din röst. Du röstar antingen via en röstsedel som du kan köpa på Möllers Ur och Optik, eller via Swish. Det finns även möjlighet att träffa Luciakandidaterna på Stora Torget den 27 november när Lions arrangerar Adventsmys.

Årets Luciakandidater är:

Karin Alveling
Karin älskar musik och har spelat trumpet sedan hon var fem. Hon har varit med i musikkåren sedan hon var sju år. Nu spelar hon även piano på Kulturskolan och tar lektioner på kyrkorgel. Hon sjunger i Chorus Mix, och ibland med hennes mamma i Joyvoice. Hon gillar även träning och går på orientering hos OK Eken, dessutom löptränar hon och går på gym.

Evelina Svärd
Evelina tycker om att sjunga, spela piano, dansa, läsa böcker, rita, sticka och virka. Hon älskar att köra fyrhjuling i skogen. Hon lägger gärna pussel, städar och umgås med sina vänner. 

Catharina Ridderstad 
Chatarina bor i Grebo och går i 8an på Alléskolan. På sin fritid rider hon, sjunger i kör och spelar tvärflöjt. Hon gillar även att umgås med sina vänner.

Luciakröning äger rum tisdagen den 13 december kl. 19.00 i Stora kyrkan. Biljetter säljes från och med den 30 november hos Möllers Ur och Optik i Åtvidaberg. Biljettpris 50 kronor. Ev. överblivna biljetter säljs vid kyrkans entré. Behållningen från Lucia går till “För Barnens Bästa”; matkassar och julklappar till behövande barn och ungdomar i Åtvidabergs kommun.