Ringarumsmacken – Sveriges bästa OKQ8-mack

Text och foto: Alfred EV

Namn: Johanna Svensson, Jessica Öhr och Mikael Comét
Växte upp i: Johanna i Hannäs, Jessica i Ringarum, Mikael i Nora
Bor nu: Alla i Ringarum

Jag möter trion mitt i rusningstid i butiken som ligger vid E22 några stenkast från Ringarum. Trots att det är full fart i butiken kan vi gå avskilt en stund med varsin takeaway-kaffe i handen för att göra intervjun.

Ringarumsmacken började som en renodlad mack med lite biltillbehör mitt i Ringarum på 1960-talet. På 1970-talet flyttade de från centrala Ringarum ut till stora Europavägen. År 1992 byggde de om stort och i år vann de kategorin bästa OKQ8 franchisestation i Sverige med motiveringen: ”Stationen är en föregångare inom distriktet, men även för hela bolaget i sitt spirande engagemang, glädje och nytänkande. En pånyttfödelse som känns hela vägen ut till pumpplan.”

Sammanlagt sysselsätter de fem tjänster och utöver det lite extrapersonal. De har mycket att göra nu under sommaren, en hektisk men kul tid med många besökare från olika delar av Sverige, Europa och världen. Under den tiden är det bra med många lokala ungdomar som hjälper till som extrapersonal och sommarpersonal. De vill vara en modern mack med ordning, reda och välstädat samt med bra service och utbud.

För att utveckla kommunen är deras förslag att utveckla hela kommunens delar. Att kunna ta hand om allmänna ytor och inte glömma bort de mindre orterna utanför centralorten. Även välkomstskylt till de olika orterna eller vid kommungränsen och uppmärksamma företagarna som jobbar hårt i de mindre orterna.

Av 2022 önskar de sig ordning och reda efter pandemin och att kunna planera verksamheten utan restriktioner och nedstängningar.

Framtid: Fortsätta framåt med idéer, strävar efter att vara i framkant och att ha kunden i centrum. Ha en teamkänsla och jobba för varandra.

För att nå sina mål: Har nått många mål, loungen utanför är en sån sak, att kunderna trivs bra. Men man kan alltid fortsätta utvecklas och sträva för att göra det.

Att ha en bensinmack i ett litet samhälle: Väldigt uppskattat av kommunens företagare att de öppnar klockan 06. Kul att finnas där och underlätta för lokala ortsbor.

Smultronställe i kommunen: Ute och gå i naturen eller påta hemma i trädgården.

Blir inspirerad av: Andra OKQ8-butiker i Sverige och deras personal.

Kuriosa: Var först i Östergötland med att börja sälja varmkorv på macken.

Kontakt:
Telefon: 0121-304 23
Facebook och Instagram: okq8ringarum