Två boktips från Valdemarsviks bibliotek

Världens coolaste djur enligt Julia

Vad är väl roligare än att tillsammans med barn lära sig spännande fakta om olika djur! I denna bok finns tolv häftiga djur presenterade med intressanta, roliga (och ibland faktiskt lite äckliga) fakta.

Visste du till exempel att dvärgflodhästen har inbyggd solkräm? Eller att koalabebisar väger lika lite som ett russin när de föds? För varje djur finns ett uppslag i boken med blandade fakta och olika experiment som ni kan testa själva hemma.

Författaren Julia Wiberg känner ni kanske redan igen från SVT:s barnprogram Djur med Julia. Det är riktigt roligt att hon även har en podcast, Julias coola djur. Den kan ni lyssna på redan idag, överallt där poddar finns. Tillsammans med en känd gäst pratar hon om alltifrån trötta djur till djur som bajsar konstigt. Även vuxna kan lära sig något nytt och förvånande – vet du vilken form wombatens bajs har? Om inte – leta upp podden och börja lyssna direkt! Välkommen in på biblioteket och låna boken som låter dig ta reda på om du är mer utter än människa.
Evelina Dalgren


Det stora kalaset

En nyutgåva av en klassiker: John Steinbecks Det stora kalaset – en hjärtevärmande socialrealistisk pärla som kommer att glädja dig även regntunga sommarkvällar.

Handlingen utspelar sig i en liten kuststad i Kalifornien, där ett sällskap dagdrivare ska ställa till med kalas för den populäre läkaren Doc. Naturligtvis går det mesta på tok…

Läs den och skratta och gråt över livets irrfärder!
Anders Forsslund