Det händer positiva saker i centrala Valdemarsvik!

Sommaren är över, turisterna har till stor del lämnat oss för det här året (några husbilar finns faktiskt i gästhamnen fortfarande) och det är inte lika mycket liv och rörelse på Storgatan.

Men tittar man noga så ser vi att det faktiskt händer en hel del positiva saker. Gamla Tageshuset har fått en uppfräschad fasad vilket även byggnaden med Svensk Fastighetsförmedling i gatuplanet. Positiva signaler!

Andra företag har renoverat sina lokaler, som till exempel Fonus, och dessutom flyttar Studieförbundet Vuxenskolan in en av de tomma lokalerna mitt på Storgatan. Positiva signaler!

Positivt är också att det har kommit igång verksamhet i Gröna huset efter att tidigare verksamhet lagts ner i slutet av september. Härligt att den lokalen inte blev stående tom. Nu får vi ju även en verksamhet som inte bara är café utan säljer även leksaker, kläder, köksutrustning med mera. Positiva signaler!

Med detta sagt så kan vi ju hoppas på en vändning och att andra entreprenörer, nya eller befintliga, också ser möjligheter genom att utveckla eller starta nya verksamheter på Storgatan.
Tomma skyltfönster innebär öppna möjligheter!

Text och foto: Thomas Ekh