50-årsjubilerande Blue Berrys kommer till Salfvedal 

Den 31 augusti kommer Blue Berrys till Salfvedals Musikcafé och firar att bandet funnits i 50 år. Gästerna får höra ”gamla godingar” från 60- och 70-tal såsom Sven-Ingvars, Flamingokvintetten och även instrumentala gitarrgodingar.

Per Gustavsson berättar:

     – Kenta, Janne och jag började spela tillsammans 1974 i Frängsbo Skola, där vi hade vår replokal. Vi startade upp med en egenskriven låt som var tre-ackords blues, för att sedan utöka repertoaren med instrumentala rocklåtar.

     – I början var det spelningar på privatfester och skoldanser. Dansbandsvågen som uppstod på 70-talet, gav många speltillfällen. Vi fick hjälp av Eivor Ahlström i Björsäter med att sy upp skjortor och västar i rött och vitt, inspirerad av Flamingokvintetten.

     – Ju mer vi var ute och spelade, desto fler spelningar fick vi på Stadshotell och i Folkparker runt om i Östergötland och i angränsande län. Under 50-års tid har det hänt mycket inom tekniken och musiken. Blue Berrys har gått från inspelningar på kassettband och CD till att ha musik på Spotify.