”För idag, imorgon och för alltid, höjer vi en skål för alla” 

Agnes Lindsköld och Elsa Rosander är tjejerna bakom UF-förtaget Drinkar för Alla.

Agnes Lindsköld och Elsa Rosander är tjejerna bakom UF-förtaget Drinkar för Alla. De har själva tagit fram en receptbok med alkoholfria drinkar för att normalisera och visa på att det finns många goda alkoholfria alternativ till de traditionella drinkarna med alkohol i.  

Agnes är VD i UF-företaget Drinkar för Alla och Elsa ekonomiansvarig. De båda går i årskurs 3 på det samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteendevetenskap på Bildningscentrum Facetten i Åtvidaberg. I årskurs 2 fick de reda på att de skulle driva ett UF-företag (ett UF-företag är ett företag som startas, drivs och avvecklas under ett läsår på gymnasiet) och fick genast en idé om att blanda drinkar. 

     – Vårt budskap är att normalisera alkoholfritt, berättar Elsa. 

     – Att man kan ha kul utan alkohol, att det inte är ett måste, och att det inte är konstigt om man väljer att avstå alkohol, fortsätter Agnes. 

Elsa och Agnes började med att samla recept till boken. De har tagit inspiration från olika sidor på nätet och sen skapat de flesta recepten själva. Agnes och Elsa har själva testat alla recept, tagit bilder på drinkarna och satt ihop bilder och recept i en bok. De har själva gjort den grafiska layouten av boken. Sedan har de tryckt upp boken hos ett tryckeri. Väl med boken i sin hand har de varit ute på bland annat marknader och sålt sina egenproducerade böcker. 

    – Vi har hittills (sedan höstlovet) sålt 145 böcker, berättar Agnes med ett leende. 

Framöver ska Agnes och Elsa marknadsföra sin receptbok på flera ställen för att nå fler kunder. De är redan idag aktiva på sociala medier och funderar även på att starta en egen hemsida.

Roligast efter allt jobb de har lagt ner är de eniga om.

     – Det är att träffa kunder, visa upp vad vi har gjort och nå fler med vårt budskap om att normalisera alkoholfritt, berättar Elsa.

    – För idag, imorgon och för alltid, höjer vi en skål för alla, avslutar Agnes.