Åtvidabergs Trafikskola blir Kör Eco Trafikskola

Året var 2012 och Pär Johansson startade Åtvidabergs Trafikskola. Från början sa han att han skulle driva Trafikskolan i tio år – sen skulle han hitta på något annat. Tio år har gått och 1 juni kommer Pär med varm hand, och stort vemod, lämna över verksamheten till Kör Eco Trafikskola.

Text & Foto: Frida Almqvist

– Jag har funderat. Och funderat igen. Övervägt beslutet flera gånger. Men nu är beslutet fattat och det känns riktigt bra och det kommer blir riktigt bra, berättar Pär.

Från den 1 juni i år kommer Johanna Edelönn och Bosse Andersson från Kör Eco Trafikskola i Linköping ta över verk- samheten. Pär, som känner Johanna och Bosse sen tidigare, har med omsorg valt vem han vill ska driva trafikskolan vidare. Och han lovar sina elever att Kör Eco kommer hålla samma goda kvalitet och bli minst lika bra. Pär vill även passa på att tacka Bostadsbolaget som alltid har varit behjälpliga. Allt har alltid gått att lösa! Han vill även skicka med ett stort tack till Christer Nilsson som har varit konsult på Åtvidabergs Trafikskola och som har stöttat upp när det behövs.

– Det är tack vare Christer som jag fick idén att starta trafikskolan, berättar Pär.

Pär vill även tacka sina föräldrar som ofta ställt upp med kort varsel och med diverse markservice. Roligast under alla dessa år har utan tvekan varit kontakten med elever.

– Allt roligt som jag har fått varit med om hade aldrig hänt utan trafikskolan. Kontaktnätet och kompisar som jag fått. Det har blivit familjärt! Jag är tacksam och glad för att få vara verksam i Åtvidaberg – det har funkat väldigt bra. Jag har bara gjort mitt jobb och fått så mycket positivt tillbaka.

De som tar vid är Johanna Edelönn och Bosse Andersson. Inga rookies i branschen direkt. Johanna och Bosse har jobbat ihop i många år och 2016 startade de Kör Eco Trafikskola i Linköping – som idag har sju trafiklärare och tre administratörer.

– Vi tog chansen och öppnade en trafikskola med ett helt nytt koncept, en fossilfri trafikskolan med ett genomgående miljötänk. Vi var ensamma om den nischen i två år, sen har det kommit flera, berättar Johanna.

Hela tanken med verksamheten är att göra så lite avtryck på miljön som möjligt. För att eleverna ska vara så förberedda som möjligt inför varje moment har de en simulator där man kan öva sig i olika situationer. Tanken är att spara på jordens resurser och fokusera på miljön.

Planen är att kontoret i Åtvidaberg, som kommer vara i samma lokaler på Stenhusgatan, ska vara bemannat en eftermiddag varje vecka och det kommer bli en mjuk övergång när de tar över efter Pär.

– Vi är ödmjuka inför uppgiften, men känns jätteroligt att utöka verksamheten. Det blir en annan utmaning i Åtvidaberg och det känns kul att ta sig an en annan plats. Vi är jätteglada över att få frågan och ödmjukt tacksamma inför uppdraget, berättar Bosse.

– Vi vill jobba nära kunden och vill anpassa utbildningen för varje individ. Vi kommer försöka fortsätta i samma anda som tidigare men med ett lite nytt koncept, berättar Johanna.

Vad ska du göra nu då Pär?
– Jag kommer delvis vara kvar i samma bransch. Sedan finns det andra planer. Min ”to do list” är lång.