MilonQ-träning hos HälsoFabriken

Enkel, säker och effektiv träning. På kort tid. Det är MilonQ – en modern cirkelträning. Den nya, heta träningstrenden är här för att stanna. Och i september i år lanserade HälsoFabriken i Åtvidaberg, som första gym i Sverige, det nya träningskonceptet.

MilonQ är en smidig och enkel träningsform som passar alla, oavsett om du är nybörjare eller har tränat länge. Före din första träning görs en personlig genomgång av dina träningsmål tillsammans med instruktörer på HälsoFabriken.

– Vi gör en detaljerad kroppsanalys följt av specialanpassade tester och praktisk träning. I kroppsanalysen görs bland annat en scanning av kroppens fett- och vattenmängd. Din information blir sen lagrad på ditt armband, berättar Jennifer Kindstrand som arbetar som personlig tränare på HälsoFabriken.

Själva MilonQ-maskinerna är utrustade med elektroniskt motstånd som både kan ställas in för excentrisk och koncentrisk rörelse. Och själva MilonQ-träningen är en komplett träningsform där man tränar hela kroppen på 20 minuter.

– När du tränar MilonQ loggar du in på maskinerna med ditt armband som kommer ihåg och ställer in maskinen åt dig, vilket gör din träning väldigt enkel och smidig, berättar Ulla Bohlin, ägare till HälsoFabriken.

När du har gjort ett visst antal pass följs din träning upp av din instruktör där man går igenom och ser vilka resultat som träningen har gett.

– Kanske behöver du äta mer eller bättre, kroppen behöver ju ha balans för att må bra, berättar Jennifer.

På Hälsofabriken är fem instruktörer utbildade inom MilonQ.

– Vi är jättenöjda och glada över det stöd vi har från Åtvidabergs kommun och vår hyresvärd Facetten för att kunna göra denna utbyggnad av lokalerna. Utan utbyggnaden så hade vi inte fått plats med våra nya maskiner, avslutar Ulla.

Text: Frida Almqvist 
Foto: Anette Ekh