Eklunda Bio prisades av Lars Winnerbäck 

Lars Winnerbäcks stiftelse, vars uppgift är att främja kulturlivet i Linköpings kommun, delar varje år ut stipendiet ”Nyponet” till en flera eldsjälar som berikar kulturlivet. Årets Nyponvinnare är Åke Andersson och Anders Karlsson på Eklunda Bio i Bestorp. 

Med motiveringen för sitt envisa arbete med att hålla liv i en över åttio år gammal landsbygdsbiograf tilldelades Åke Andersson och Anders Karlsson Nyponet under en ceremoni i Linköping i oktober. Lars Winnerbäck uppträdde och Henrik Johnson var konferencier. 

– Vi är väldigt stolta och glada över att få motta priset, väldigt kul att det som man brinner för blir uppmärksammat, säger Åke. 

Prispengarna, 100 000 kronor, kommer de att dela lika med de fyra andra eldsjälarna som också är en del av kärnan i verksamheten: Ingemar Fhager, Håkan Jansson, Ingalill Andersson och Rosita Gustafsson.  

– Det är inte bara Åke och jag som driver bion, vi är ett litet gäng som hjälps åt och gör detta tillsammans, så det är en självklarhet att vi delar på pengarna säger Anders.