Nyfiken på bridge?

Åtvidabergs bridgesällskap har idag 23 medlemmar. Men de vill bli fler. För att locka nya medlemmar anordnar de prova-på-tillfällen i Galleria Getingen i Åtvidaberg. 

Vi på Åtvidabergsplatsen var på plats när det första prova-på-tillfället hölls. Bridge är ett kortspel för fyra personer som spelas med en vanlig kortlek. Spelet går ut på att vinna så många poäng som möjligt.

– Bridge är ett och roligt och ganska avancerat kortspel som du aldrig blir fullärd i, jag lär mig fortfarande och jag spelade första gången 1964, berättar Kurt Nilsson som är en av medlemmarna i Åtvidabergs bridgesällskap.

Medlemmarna i föreningen träffas två dagar i veckan och spelar i par.

– Träffarna med bridgesällskapet gör att man känner att man lever! Det blir stimulans både för hjärnan och trevligt socialt, berättar Barbara Beck-Friis som även hon är medlem i Åtvidabergs bridgesällskap.

I höst funderar bridgesällskap på att anordna en kurs för nybörjare, men först kommer de ha prova-på-tillfällen i Galleria Getingen med tre tillfällen i maj, tre tillfällen i juni och tre tillfällen i augusti. Exakt tid och datum för dessa träffar hittar du på www.visitatvidaberg.se

– Bridge är ett trevligt sätt att umgås på och passar alla, ung som gammal. Välkommen att komma till oss och prova-på-bridge, avslutar Björn Tilling, vice ordförande och sekreterare i Åtvidabergs bridgesällskap.