Karlssons Gård – ett företag som står på tre ben

NÄRHETER: EN FAMILJ MED MÅNGA JÄRN I ELDEN

Gården med butiken som är öppet året runt, företaget som har ”allt”. Från vildfågelfrö till fåglarna under vintern eller nu när våren är här och man vill börja odla, finns allt ifrån jord, fröer eller redskap till trädgården.

Om ni åker E22 norrut kan ni inte missa Karlssons Gård, ni möts av en välkomnande skylt föreställande ägarparet Ingela och Uffe Karlsson vid avtagsvägen mot gården. De driver ett företag som står på flera ben. De driver inte bara ett lantbruk, som producerar hö och ensilage, och gårdsbutik utan även en däckverkstad. Till stora delar är det samma kunder som behöver foder och däck. Det är även många fritidsboende som byter däck hos dem och använder deras däckhotell. I större städer som Stockholm är detta mera krångligt.

Butiken är öppen året runt och där kan man hitta det mesta till djur och trädgård. Vintertid säljs mest viltfågelfrön till fåglarna, foder till vildsvinen, strö och hö. När våren nalkas blir det lite mer fokus på trädgård med allt vad det innebär som redskap, fröer eller jord.

– Vi har valt att satsa på bättre kvalité på jord som bibehåller fukten bättre och är därmed bättre att odla i, berättar Ingela. Trots alla olika verksamheter har de inga anställda, de funderar heller inte i dagsläget på att anställa personal.

– Vi har inga anställda men däremot har vi hjälp av Maria Löf på förmiddagarna, säger Ingela.

Maria driver även ett eget företag, Tillsammans Hundutveckling i Valdemarsvik med omnejd, där hon håller kurser och tävlingar med mera.

De lanserar ett nytt eget varumärke av hund- och kattfoder

De har nyligen lanserat ett eget varumärke med hund- och kattfoder. Det är producerat i England efter noga utvalda recept för att de vill ha större inflytande på fodret. De är noga med att djuren ska få det bästa.

– Fodret innehåller hög kötthalt och tillverkas så att näringen bibehålls bättre än i många andra foder, avslutar Ingela.

Text och foto: Maria Rolf