Mor & Dotter – en dröm som fick liv

De hade sedan länge drömt om att få driva en verksamhet tillsammans. 2018 blev drömmen verklighet. Idag driver Helena Igelström tillsammans med sin dotter Frida Igelström ”Mor & Dotter”. 

Frida gick ut floristlinjen 2012 och arbetade efter det som florist i olika blomsterbutiker i närområdet. Mamma Helena hade i stora delar av yrkeslivet arbetat inom storkök och lagat och serverat mat till stora mängder människor. Tillsammans hade de alltid haft en dröm – att en dag få driva något eget. Genom att kombinera sina erfarenheter och intressen blev det år 2018 verklighet. 

När verksamheterna som fanns i lokalerna tidigare slog igen och gick till försäljning gjorde de slag i saken och följde sin dröm. De köpte lokalerna och startade sin nya verksamhet. Namnet? ”Mor & Dotter” såklart. Verksamhet? En blomsterbutik kombinerat med café.

    – Hos oss hittar du blommor efter säsong och presentartiklar, berättar Frida.

    – Du kan även fika eller köpa dig en lättare lunch, fortsätter Helena. 

Förutom café, blommor och presentartiklar kan du beställa blommor och arrangemang till begravningar eller bröllop. De är även blomsterförmedlare och kör själva ut blommor inom en och halv mils radie från Falerum. Nytt är även att du kan köpa en blomsterprenumeration. 

    – Bokar du en blomsterprenumeration så får du hem en ny blombukett varannan eller var fjärde vecka. Det är väldigt uppskattat, många har även gett bort en blomsterprenumeration i present till någon annan, berättar Frida. 

I cafét finns frukostbuffé vissa utvalda helger, som förbokas, där du får avnjuta en traditionell hotellfrukost. 

    – Det är bland annat bröd, bacon, äggröra och mycket mycket annat gott, berättar Helena. Och sittningarna brukar bli full-bokade, fortsätter hon. 

Många idéer för framtiden
I vintras arrangerade de en julmarknad, i påskas hade de ”bakluckeloppis” och i september, när Mor & Dotter, fyller fem år planerar de att arrangera ett jubileumsfirande. 

    – Vi försöker gynna det lokala. Hitta på saker för bygden och samarbeta med andra på orten och i närområdet, avslutar Frida.