Valdemarsviks centrum lyser upp med nya färgglada sittgrupper!

Valdemarsviks kommuns Arbetsmarknadsenhet har uppdraget att bygga sittgrupper och blomlådor i centrala Valdemarsvik.

Under vintern har diskussioner mellan Turistföreningen Visit Valdemarsvik och Valdemarsviks kommun förts om hur de tillsammans kan göra centrum mera attraktivt.

I förra numret skrev ValdemarsviksBladet om utsmyckningen i de tomma skyltfönstren i centrum, flaggspel över Storgatan och nu har färgglada sittgrupper, 2- och 3-sits, placerats ut längs gatan. Här kan besökare välja att sätta sig i gula, blå, röda, orangea och till och med regnbågsfärgade sittgrupper.

– Vilket lyft för centrum med så fina soffor, det är kul att de är målade i så starka färger, säger Carita Andersson på Citas Kläder. Och de är sköna att sitta i.

Arbetsmarknadsenheten, AME, fick uppdraget att bygga sittgrupperna och snickaren Ola Malmström tog fram en egen design, en tolkning av en känd amerikansk förlaga, och som nu placeras ut. Enligt vad vi hör är han extra nöjd med den regnbågsfärgade sittgruppen på Salutorget.

– Det är inte bara sittgrupperna, utan även blomlådor i samma färgskalor ska sättas ut, säger Tor Sandström på Optikern i Vika och som är ansvarig för centrumgruppen inom Visit Valdemarsvik.

Fotnot:
Vid tidpunkten när detta nummer av tidningen skickades till tryck så började blomlådorna att placeras ut.

Text och foto: Thomas Ekh

1 / 8