Här firar Titanix sitt 45-årsjubileum!

NYHETER: TITANIX FIRAR 45 ÅR SOM DANSBAND 2024!

1979 bildades Titanix och deras 45-årsjubileum tänker de fira med en gratisspelning i Valdemarsvik, på scenen vid Kajens, deras eget glass-ställe i gästhamnen. Alla är hjärtligt välkomna!

Spelningen kommer gå av stapeln måndagen 15 juli mellan klockan 17-19. Vid regn flyttas datumet fram. Håll utkik på deras sociala medier.

Många fina och roliga minnen

Det finns hur många fina och roliga minnen som helst från alla år. Det största måste ändå vara Dansbandskampen 2009, där de medverkade i SVT under sex lördagar på bästa sändningstid.

2024 har startat bra

2024 har varit otroligt så här långt. Med deras senaste album Om du lovar blev de både nominerade till en Grammis på Grammisgalan och även som en av fyra skivor på Manifestgalan. Så två av de största galorna har de haft äran att vara med om i år.

– Extra roligt då bara ett fåtal av alla dansbandsskivor som släpps i Sverige väljs ut, säger Stefan Rolf.

– Det är ett otroligt hårt arbete att spela in ett helt album och det ligger många timmar bakom. Allt från att välja vilka låtar som ska vara med på albumet, spela in de, ta bilder, göra omslag, vilket görs i samarbete med vårt skivbolag Atenzia records, fortsätter han.

Nominering till årets vokalist

Maria är även nominerad till årets vokalist på Guldklavegalan i Malung 2024, så ännu en stor gala väntar i sommar.

– Det känns fantastiskt att bli nominerad. Det är ett kvitto på att det man brinner för uppskattas, säger Maria.

Programledare i P4

Stefan och Maria har även fått den stora äran att vara programledare i Sveriges Radio program P4 Dans i sommar. Programmet är redan inspelat och sänds söndagen 18 augusti.

Sommarens spelningar

Nu ser de fram emot sommarens roliga spelningar där vi bland annat besöker de största festivalerna, Dansbandsveckan i Malung och Fryksdalsdansen i Sunne.

Text: Thomas Ekh
Foto: Titanix