Månadens Blomgren juli 2023

Kattrineholm, Katthammarsvik, Kattarp, Kattalonien, Kattar, Kattjuga, Kattwijk, Kattstrupeforsen och Kattonga. Wow, vill ni jag ska fortsätta? Jo det är så här att just nu letar jag semestermål. Människan sa att jag skulle fundera på om jag vill besöka någon bra plats när det blev semester och så gav hon mig en gammal världsatlas från förra århundradet. Jo, det är sant. Hon hade den när hon gick på högstadiet och that was a very long time ago. Märker ni att jag är lite påverkad av de där som blandar engelska med svenska, just like that. Men, nu är det skärpning! Besöksmål, semestermål, jo det finns massor som kan passa en katt. Kattrineholm är inget kul, sa min Människa när hon gick förbi mig förut, ett samhälle med i princip bara rondeller. Men vadå, då kanske man kunde fixa en rondellkatt i stället för alla de där rondellhundarna som svar så poppis för några år sedan (det var nog inte i det där andra århundradet).

Vad vill man egentligen se och uppleva på en semester, på en lång ledighet? Något nytt och spännande eller något gammalt och hemvant? Det är ju otroligt populärt att hemestra. Det betyder att man firar sin semester hemma. Stannar man hemma vet man ju vad man får, det är liksom att äta på en snabbmatskedja, sa Människan, man vet vad det smakar och är inget överraskande alls. Kanske skulle man prova en annan meny. Kattstrupefors tyckte jag lät som en musikalisk himmel. Tänk er en rad katter som stämmer sina strupar och tar i ända från baktassarna i en operaaria. Ja släng dig i väggen Loa Falkman! Lite porlande vatten från forsen till det och det vore en garanterad hit. Jag kollade lite närmare var den där strupforsen låg och det var vid något som hette Storsjön och Östersund. Vi bor ju i Östergötland och här är en massa sjö så jag antar att det inte är så långt dit. Det är bra för jag gillar ju inte det där med bilåkande så mycket.

Människan berättade en gång när hon var på semester i Finland och skulle flyga hem därifrån och alla fick utrymma planet för det var något som tickade i en väska. Det visade sig sedan bara vara en väckarklocka men flygplan tänker jag inte heller åka i. Tåg då, försökte Människan, men är ju alltid inställda eller försenade, sa jag, så då gick väl hela semestern utan att man kom någonstans alls.

Ja det är inte lätt det där med resande, packande och planerande. Får jag bestämma utifrån mina referenser (bil till och från veterinären i Valdemarsvik) så kör jag nog helst på en sådan där hemester. Men visst vill människorna här åka någonstans så kan de väl göra det bara de är hemma tills jag blir hungrig på kvällen, då får de faktiskt åka var de vill. Fast inte med ett försenat tåg, då kommer jag hinna bli jätteutsvulten.

Sören har berättat om en semester som han gjorde med människorna och en hund som bodde här förut. Då åkte de båt till en ö där det bara fanns ett enda hus och så bodde de där ett tag alldeles ensamma och det var jättemysigt sa Sören. Båt, kanske det vore ett alternativ? Jag har liksom inte provat det än. I och för sig har jag inte provat tåg eller flyg heller men av de här tre, eftersom det fjärde alternativet bil går fetbort, så tror jag mest på båt. Jag ska höra med Sören…

… Nu har jag haft ett snack med brorsan och han röstade på båt han med. Men vet ni vad han sa? Jo han tyckte vi skulle åka till en ö där det fanns ett ställe som hette hunnhålet. Vovv på den ni och ower and out.

Nu ska jag gå och leta reda på en flytväst, isdubbar, livboj och simglasögon, det gäller att vara förberedd!
Mjau och hej!
Blomgren

Text och foto: Mimmi Malmström

Läs även artikeln i vårt format för mera tillgänglighet:
https://etidning.mediatrio.se/p/valdemarsviksbladet/2023-07-13/a/manadens-blomgren/5427/1036155/41354083