Lunch på Vammarområdet?

Javisst, familjen Abartis bestämde sig för att satsa på att driva lunchrestaurangen sedan mitten av augusti.

God svensk husmanskost är det som serveras, vid vårt besök stod revbensspjäll med barbecuesås ris/potatis och kyckling på menyn, och det är en typ av buffé så man får lite av varje och hur mycket man vill. Ibland kommer mat från hemlandet att erbjudas, till exempel Zemaiciu Blynai, som är en köttfylld potatisbiff liknande våra kroppkakor. Fast den steks istället för att den sjudes i vatten.

Företaget ägs av pappa i familjen, Evaldas Abartis, men det är mamma Kristina Abartiene och sonen Lauro Abartis som arbetar i restaurangen då båda är utbildade kockar.

De har många tankar och idéer hur de vill utveckla verksamheten och vad man ska erbjuda. Förutom luncher så kan man beställa catering för avhämtning, både som privatperson och företag. Till nästa år kommer även utkörning att erbjudas. Du kan även boka lokalen för föreningsmiddagar.

De är öppna för olika saker att erbjuda dig som kund, de gör till exempel tårta och bakverk på beställning. Till jul kommer de att erbjuda svenskt julbord med tillhörande delikatesser.

Vi önskar dem lycka till och det vi fick prova smakade fantastiskt.

Text: Anette Svensson
Foto: Thomas Ekh