Många arrangemang i sommar för den musikintresserade!

För alla som är intresserade av musik så finns det en massa olika typer av arrangemang i princip i hela kommunen. Ni hittar dem i vårt kalendarium men vi ska ge några exempel här.

Fyrudden
I gästhamnen arrangeras olika musikevenemang, allt från ett större kajkalas till musikkvällar med trubadurer och musikquiz.

På premiärkvällen i början av juli underhöll Louice Ottosson och som överraskning sjöng Erik Elias, känd från Idol, en Håkan Hellström-låt.

På Kajkalaset är det full fart hela dagen och natten med Danspalats, show med WAOW och party med DJ Freddy.

Gryts Varv, Hummelvik
Restaurangen på Gryts Varv har, precis som tidigare år, ett brett program med musikunderhållning. Det är allt från att DJ Ola spelar dina önskelåtar till trubadurer och band. Före midsommar arrangerades skärgårdsdansen i två dagar med dansbanden Sannex och Titanix. I slutet av augusti får reggaeälskare sitt lystmäte när Roxanne kommer på besök.

Gryt
På nyöppnade Gryts Skärgårdcafé finns en liten scen där under- hållning ges. På premiäröppning uppträdde Nick Borgen, i slutet av juli kommer Tobbe Trollkarl och i början av augusti kan vi lyssna på Nanne Grönvall. Vi kan nog räkna med flera musikevenemang som inte är aviserade idag.

Långrådna Gästgiveri
Kajsa Norrby anordnar även i år kör-workshop och föreläsning med Voice-Work-legenden Frankie Armstrong.

Ringarum
Under Baljadagen i början av augusti kan man lyssna på Claes Löfgren och Masked singer samt disco för barnen.

Skeppsgården
I trädgården utanför restaurangen på Skeppsgården B&B erbjuds underhållning vid fyra tillfällen i sommar med olika band. Före midsommar tjuvstartade Linn & Adam Svensson och i början av juli underhöll Blueprint Blues & Covers och OrkesThegruppen. I slutet av juli spelar Bro’s Irish.

Valdemarsvik
I centrala Valdemarsvik finns flera möjligheter att lyssna på bra musik. Allsångsmåndagar med kändisartister och lokala förmågor är ett exempel men även uppträdanden under Karnebåtfestivalen och Klassikerfestivalen. Vi kan nog räkna med att få lyssna på uppträdanden på några av restaurangerna i centrum.
Kajens Glass och Våfflor i gästhamnen brukar ha underhållning vid olika tillfällen.

I mitten av augusti blir det 90-talsfest på Grännäs när Sommar i Parken arrangeras med Dr Bombay och Da Buzz med flera.

Musik i sommarkväll
Vi får inte missa att Svenska kyrkan arrangerar flera musikkvällar i sommar i Gryts, Gusums, Ringarums och Tryserums kyrkor. Det kan vara en orgelkonserter, flöjtensemble och andra spännande musikaliska möten.

Text och foto: Thomas Ekh

Läs även artikeln i vårt format för mera tillgänglighet:
https://etidning.mediatrio.se/p/valdemarsviksbladet/2023-07-13/a/manga-arrangemang-i-sommar-for-den-musikintresserade/5427/1036155/41354079