Tjust Fritid AB gör nysatsning på Gamleby Hotell!

När tillfället dök upp och Gamleby Hotell blev till salu såg de vinningen av att införliva hotellet i deras företag tillsammans med KustCamp Gamleby och Guesthouse i Västervik

Tjust Fritid AB, som ägs av Michael Carlsson och Pernilla Eriksson, driver sedan tidigare två campingar, KustCamp Gamleby och KustCamp Ekön i Gryt, samt hotellet Västervik Guesthouse och tog över Gamleby Hotell i början av april i år.

När Gamleby Hotell blev till salu var det ingen längre betänketid utan främst Pernilla var den som var mest drivande att köpa hotellet.

– Jag såg möjligheten och synergieffekter tillsammans med våra övriga anläggningar, säger Pernilla.

Tillsammans med dottern Maria Linnér kom diskussionerna i gång om vilka synergieffekter det skulle vara med att även driva detta hotell, till exempel ledningsfunktionen. Men även inte en nog så viktig aspekt att även kunna behålla personal genom att kunna erbjuda arbete året om.

Fastigheten totalrenoverades 2015
Tidigare ägare gjorde en totalrenovering av fastigheten 2015 vilket gjorde att det inte stort sett inte behövde göras något mera än att byta ut gardinerna i rummen till riktiga hotellgardiner. Men det ena leder till det andra och Pernilla ville sätta personlig touch på rummen, så det blev nya sängar, garderober och nya inredningsdetaljer. Resultatet blev mycket smakfullt. Nästa steg blir att se över behovet av det yttre, fasad och trädgård, men i första skedet handlar det om underhållsarbete.

Den populära restaurangen drevs av tidigare ägare och lades ner i samband med försäljningen. De vill hitta någon ny entreprenör som vill driva den i framtiden men det är ingen brådska då det idag finns ett bra utbud av caféer och restauranger i närheten. Det viktiga är att det blir ett kompletterande utbud till det redan befintliga utbudet i Gamleby. Kanske en framtida restauratör även driver deras andra restauranger på campingarna i Gryt och Gamleby?

Locka nya och gamla gäster
Michael, Pernilla och Mia, som bor och verkar i kommunen, brinner verkligen för att medverka till ett levande samhälle. Nu kommer de även kunna erbjuda hotellboende för besökare eller personal till lokala företag, tillresta turister eller anhöriga till boende i Gamleby som inte har plats hemma.

De hoppas att till hösten hinna få igång konferensdelen, som inte varit i bruk på flera år, och erbjuda mötesmöjligheter för både företag och föreningar.

Storleken på hotell, i dagsläget 13 rum och 28 bäddar i form av enkel-, dubbel- och familjerum, anser de är lagom. Här finns möjlighet för ett mindre företag eller en företagsavdelning att hyra hela hotellet för teambuilding eller konferens och då kunna vara helt själva. Här finns intressanta möjligheter.

Text: Anette Svensson
Foto: Thomas Ekh

Läs även artikeln i vårt format för mera tillgänglighet:
https://etidning.mediatrio.se/p/gamlebyplatsen/2023-06-13/a/tjust-fritid-ab-gor-nysatsning-pa-gamleby-hotell/5555/1016015/40604509