Klasskamraterna tar över Byfiket i Gamleby

Nina Lööw och Louise Torstensson lärde känna varandra genom skolan då de gick i samma klass i nio år och varit vänner sedan dess. De är uppvuxna i Piperskärr/Grantorpet i Västervik, där de haft mycket skoj och även gjort lite bus genom åren.

Efter att Nina gått livsmedelslinjen Anders Ljungstedtska i Linköping flyttade hon till Göteborg, där hon bodde i 14 år. Nina har jobbat mestadels på lCA, inom de flesta avdelningar, men även drivit ett café. Hon bor nu sedan många år i Odensvi med sin familj, där hon arbetat hos sin syster som driver lanthandeln.

Lollo har bott kvar i Västervik, gick handel och kontor på gymnasiet, sommarjobbat inom bl.a. restaurang och efter det har hon arbetat på lCA i 27 år. Där har hon mestadels jobbat i kallskänk, kök och bageri. Lollo bor i radhus och har två söner.

De fick se att Byfiket var till salu och en idé föddes. De bestämde sig för att åka och titta och att träffa ägaren Maria Björkman. Efter att ha kommit sent i försäljningsprocessen gick allt sedan väldigt fort och köpet blev klart på bara några veckor.

Byfiket ligger väldigt bra och dess atmosfär ligger dem varmt om hjärtat. Nina och Lollo kompletterar varandra bra med rak och ärlig kommunikation och mycket humor. De brinner båda för matlagning, bakning och renovering av olika slag, många idéer finns.

– ”Befintlig personal kommer jobba kvar hos oss”, berättar Nina.
Byfiket kommer att vara stängt några dagar och öppnar åter upp fredag 4 februari.

– ”Det ska bli så roligt och vi är taggade. Kunderna kommer känna igen sig, även om vi så småningom kommer med nya ideer, inslag, uppdateringar och fler sittplatser”, säger Lollo.

Både nya och gamla kunder önskas välkomna.

Text: Louise Torstensson
Foto: Helene Aronsson