Kristina Solfors Rehnholm tilldelas stipendium

År 2023 års stipendiepris vid Åtvidabergs Rotaryklubb utdelas till Kristina Solfors Rehnholm.

Kristina studerade på musikhögskolan och där var det bara klassisk musik som var på programmet. Kristina och hennes vän Lena började lite på sidan om musikskolans program att spela modern musik med jazz på företagsevent och privata fester, de blev snabbt populära och de började spela på jazzklubb.

De blev livligt engagerade av bland annat reseföretaget Fritidsresor och fick spela på flera exotiska platser på resebolagets resmål.

Kristina träffar sin make Stefan Rehnholm och han yttrar en idé om att flyttlasset ska gå till Åtvidaberg, vilket först väcker bestörtning hos Kristina. Hon vet ingenting om Åtvidaberg men bestämmer sig för att ge det en chans.

Hon startar flera körer och blir snart erbjuden att söka tjänst som kantor i församlingen.

Kristina gillar storbandsjazz och gospel vilket gör att hon vill bredda sin musikutövning med att även starta kören Joy Singers med inriktning mot modernare toner och gospel. Kristina ger oss information under tiden mellan låtarna som hon spelar på sin banjo för oss åhörare, Vi får uppleva verklig spelglädje och det lyser verkligen om Kristina.

Motiveringen lyder:
Med stort engagemang och förmåga att entusiasmera till körsång, har Kristina genom sin musikalitet i decennier utvecklat körsången i Åtvidaberg. Från barnkörer till Joy Singers, har hon via konserter satt Åtvidaberg på kartan för publik från när och fjärran.

Det är därför med stort nöje som Åtvidabergs Rotaryklubb tilldelar Kristina Solfors Rehnholm, 2023 års Rotary-stipendium.

Text & foto: Åtvidabergs Rotaryklubb