Nutid och framtid med ÅFF 

Den 5 maj arrangerade Åtvidabergs FF ett frukostmöte tillsammans med Näringslivscentrum i Åtvidaberg. Fokus var nutid och framtid och så avslutades frukosten med en rundvandring på anrika Kopparvallen.

Anders Bååth, ÅFF herrars nya huvudtränare och som även jobbar på marknadsavdelningen i föreningen och som lärare på fotbollsgymnasiet började morgonen med att berätta om hur vardagen kan se ut för en a-lagsspelare i ÅFF.

– Det är fantastiskt att man som fotbollsspelare får lön för sitt fotbollsspelande, men det är inte alltid så glamoröst. Våra spelare i a-laget tjänar ett par tusenlappar i månaden, vilket gör att de behöver ha ett arbete vid sidan av fotbollen. Samtidigt som de har ett jobb så tränar de fotboll fyra dagar i veckan och match en dag. Så det är mycket som krävs av våra spelare, berättar Anders.

Idag är medelåldern i ÅFF:s a-lag 21,7 år. Majoriteten av spelarna bor och verkar i Åtvidaberg och några bor i Linköping eller Norrköping. ÅFF är, som vi alla vet, en anrik förening men har idag inte de finansiella medel som krävs för att komma tillbaka i finrummet. Istället fokuserar de på andra saker.

– Vi satsar mycket på hållbarhet och gör saker som är nyttiga för orten och samhället i stort. Som exempelvis har vi bilbingon och nattvandring, säger Marcus Carlgren, styrelseledamot i ÅFF och som jobbar med marknadsfrågor i föreningen.

– Nytt för i år är också vårt hälsoprojekt ”Gå-Fotboll” för alla som är 55 plus som vi gör i samarbete med Åtvidabergs kommun. Vi kommer ha träffar här på Kopparvallen fredagsförmiddagar, spela gå-fotboll och fika tillsammans, säger Peter Kieback, som är styrelseledamot.

Superettan 2025
För att nå målet att nå superettan 2025 så behöver ÅFF få talangerna att stanna på orten och utveckla sig, samt hitta nya sponsorer.

– Vi behöver och vill få fler till Kopparvallen! Vi ser att många sitter hemma och streamar våra matcher, vilket såklart är jättekul, men vi vill ha dem här, säger Jonas Andersson som till vardags jobbar i ÅFF med både akademin, a-laget och administration.