Dansens vecka inspirerade

Den 22 april till den 29 april gick dansens vecka av stapeln. En vecka i dansens tecken, arrangerad av Region Östergötland, som nu är inne på sitt tolfte år. I år deltog tolv östgötska kommuner. Åtvidaberg var en av dem. 

Dansens vecka ger möjlighet att njuta av dansen på olika sätt: i publika salonger, biosalar, konsthallar, kyrkor, på torg, på fritidsgårdar, bibliotek, museer och restauranger. Eller en möjlighet att hänga på några av de prova på- och workshoptillfällen som erbjuds.

Vi på Åtvidabergsplatsen var på plats när Kulturskolan och 1357 – ung Kultur i Åtvidaberg bjöd in till Workshop i Breakdance. Han som höll i workshopen var gästdansaren Tobias Marin från Rusty P. Tobias har en lång erfarenhet inom Breaking både som pedagog och dansare.

     – Jag har fått stöd från Region Östergötland för att komma ut och gästdansa under dansens vecka, vilket är jättekul. Breaking ska ju bli en OS-gren 2024, så vi vill verkligen visa på denna danssport, berättar Tobias.

Christina Grimsell, verksamhetsledare och danspedagog på Kulturskolan i Åtvidaberg är nöjd över arrangemanget och glad över att så många har deltagit.
 
     – Det är så kul att träffa och se alla som kommer på de olika prova på – och workshoptillfällen vi har under denna vecka. Dansen förenar oss verkligen, säger Christina med ett leende.