Centrum smyckas inför den stundande sommaren!

Sedan julhandeln har Turistföreningen Visit Valdemarsvik haft möjligheten att pynta skyltfönster på Storgatan i centrum och därmed göra det mera trivsamt för invånare och besökare.

Fastighetsägaren Berg & Co har upplåtit sina tomma skyltfönster så att de kan smyckas efter årstidernas växling. Det startade inför julhandeln i november och bytte skepnad efter nyår till ett vintertema. Sedan kom påsken och fönstren fylldes med ett påsktema, som sedan avskalades till ett vårtema.

I dagarna har skyltfönstren fått ett nytt, spännande sommar- och marininspirerat utseende. Kom gärna och titta!

Det är tre av Visit Valdemarsviks medlemmar som visat upp sin kreativitet, vilket uppskattats av många. De som är värda en stor eloge är Ida Kjellertz och Sofie Olsson, Idas syster Sofie, och Viktor Lenper, Design Viktor Lenper. Till denna skyltning har även Waldemarsviks Träbåtsförening ställt upp och lånat ut en liten eka av trä.

För ett par veckor sedan kom flaggspelen upp, som hänger över Storgatan i centrum. Dessa sponsras av Valdemarsviks Sparbank och ger Storgatan litet färg. Och på tal om färg så kommer inom kort att soffor med mera i olika färgglada nyanser att sättas ut i centrum. Detta är ett initiativ från Valdemarsviks kommun för att öka trivseln. Möblerna tillverkas av Arbetsmarknadsenheten.

Text och foto: Thomas Ekh