Första segern i Xtreme till Algot Hammarqvist

Några befäste sin ledning, andra klättrade i tabellerna när tredje SM-deltävlingen i Crosskart genomfördes i Östmark. Totalt var det 133 förare till start. Huvudklassen vann Algot Hammarqvist, Åtvidaberg.

Algot Hammarqvist håller hettan uppe i Xtreme. Efter helgens seger har han tätat till i kampen om guldet i huvudklassen. Inför start toppade Sebastian Enholm
SM-tabellen. Nu blev Sebbe tvåa och det gör att Algot gick ikapp, båda har 92 poäng. De har varit på pallen i samtliga deltävlingar så här långt, med varsin seger, varsin andraplats och varsin tredje!

– Jag hade lite mer fart än de andra och chansade på att ta alternativspåret tidigt. Var rädd att komma ut i trafik, men det gjorde jag inte utan det gick bra, säger Algot.

Marcus Agerheim, Sebbe och Algot var de enda med två kvalsegrar och en andraplats. Marcus vann sina sista två och fick då välja startspår först till finalen. Han tog det längst till höger för att kunna komma först till första kurvan (vilket han också gjorde). Sebbe valde startspåret längst till vänster och kvar i första led fanns då bara mittenluckan för Algot.

– Förra året blev jag klämd i starten, så trots att det gäller att vara med ordentligt tog jag det lite lugnt, fortsätter Algot.

Ett vinnande koncept för den snart 18-årige Åtvidabergaren.

Trea slutade Marcus Agerheim och fyra blev blev Marcus Hellman, femma Erik Eriksson (runner up från B) och sexa Martin Stigh. Elias Nilsson slutade sjua, Martin Hagen åtta och Jimmy Bergander nia.

Text: Svenska Bilsportförbundet
Foto: Anders Ekström